Свързва ни с висшите световеТрябва да е подарен, за да

...
Свързва ни с висшите световеТрябва да е подарен, за да
Коментари Харесай

Диамантът – експресен лек за душата

Свързва ни с висшите светове

Трябва да е подарен, с цел да подейства


Диамантът е обгърнат в митове и кървави истории за лакомия, свирепост и тегнещи проклятия. Но той е знак на чистотата, мощен вълшебен камък, който лекува, свързва ни с невидимия свят и оказва помощ за духовното ни събуждане. С него продължава поредицата на “Труд ” за тайните на камъните.

 06-26-2-%d0%bb%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%b8  06-26-1  06-26-3  06-26-hope  06-26-black-orlov
Поискал Бог да види всичките скъпоценни камъни: рубини, сапфири, изумруди и така нататък Гледал ги на светлината, претеглял ги в ръцете си. Накрая взел по един от всеки тип, разтрошил ги в шепата си, затворил я, духнал три пъти и, когато я отворил, на дланта му блестял лъчезарен и кристално чист елмаз. По хубост и неотстъпчивост непостижим. „Това е камъкът на всички камъни“, рекъл Бог и намигнал на втрещените ангели.

Скъпоценните камъни са 4 типа: диаманти, рубини, сапфири и изумруди.

Всеки от тях има характерен химичен състав. За диамантите това е въглерод, рубините и сапфирите съдържат алуминий, а изумрудите – берил. Диамантът е единственият минерал със стопроцентов земен генезис. Той е натурален полиморфен алотроп на въглерода и се образува в земната тога под континенталните плочи при извънредно високи температура и налягане на към 150 км дълбочина. Излиза на повърхността при дълбоки вулканични изригвания – такива са огромна необичайност и не са били засичани откогато учените разполагат с нужната техника.

Има доктрина, че диаманти са се образували и при огромни конфликти с метеорити, когато се основават рискови температура и налягане. Към тази концепция навеждат няколко кратера в Сибир и Аризона, където има залежи на скъпоценния камък.

Diamonds Are Forever


Наричат го още диамант и, когато е обработен – безценен камък. От всички минерали той е най-твърдото естествено естествено вещество, най-хубавият проводник на топлота, с най-високата точка на размразяване и максимален индикатор на изкривяване на светлината. Не се разтваря в киселини и основи и на практика не се износва. Точно както се пее в саундртака към едноименния филм за Джеймс Бонд „Диамантите са вечни“.

Помага за намаляване


Този минерал има извънредно мощни и високи трептения, които влияят бързо – даже в границите на един ден. Целебно работи и по този начин наречената „ диамантена вода “ – елмаз се оставя да престои за три дни в чаша с вода, след това водата се изпива.

Индуските лечители имат вяра в способността на диаманта да лекува заболявания като астма, камъни в бъбреците, хепатит, бронхит, ставни болки, болести на простатата, екзема и разнообразни инфекции. Регулира жлезите с вътрешна секреция. Лекува още: хормонални разстройства, безсъница, корем, вътрешности, катаракта, женски заболявания и заболявания на дихателните органи, епилепсия, загуба на паметта, черен дроб, бъбреци, пикочен мехур, повръщане, висока температура. Помага при наднормено тегло, тъй като форсира метаболизма. Според литотерапията диамантът е измежду най-мощните минерали при лекуването на алкохолизъм, никотинова и наркотична зависимости. Подмладява и въздейства позитивно на нервната система. Витализира.

Плиний Стари предлага диамантът да се носи против полуда и параноя, само че също и като защитно средство срещу отравяне. А в Средновековна Италия считали диаманта за камък на помиряването и – може би основателно – вярвали, че оказва помощ да се разрешат домашни спорове.

Отваря коронната чакра


Елмазът е мощен вълшебен камък, само че силата му може да се разгърне единствено в случай че ви е подарен.

Той е знак на единението сред дух и тяло. Предпазва притежателя си, изключително от нощни зли сили, даже и от самия Сатана. Най-добре е да се носи на златен пръстен на лявата ръка. В предишното се е считало, че носи победа, по тази причина в борби воините са носели пръстен с елмаз.

Този камък е незаместим съдружник за всеки, който е изгубил вяра или не смее да поеме по предопределения му нравствен път. Заради високата си цена скъпоценният камък подбужда към лакомия и материализъм – както в песента на Мерилин Монро „Диамантът е най-хубавият другар на жената“ (Diamonds Are a Girl’s Best Friend), само че в действителност от много време се е свързвал с духовното събуждане, съвършенството и просветлението. Активира коронната чакра, свързва ни с висшите светове. Развива прозорливостта и истинолюбието, употребява се за филтриране на енергийни полета. Стимулира духовния напредък, креативното ентусиазъм, ясновидството и телепатията. Служи и като подкрепящ камък при работа с други минерали – усилва неведнъж потребните им трептения при лекуване. Носи Ин сила.

Истински или подправен


Как да го познаем


Единственият драгоценен камък от един химически детайл

 archduke-joseph-diamond  06-26-golden_jubilee
Диаманти могат да се основават и в лаборатория. Синтетичните диаманти са на процедура съвсем неразличими от естествените, само че са доста по-евтини и задоволяват 98% от търсенето в промишлеността. Отделно, има скъпоценни и полускъпоценни камъни, които доста наподобяват на диаманта. Когато става дума за украшение, гледайте направата и метала, върху който е инсталиран камъкът. Ако цената е солена, ювелирната работа – съвършена, а камъкът – крепко закрепен върху платина или злато и от вътрешната страна има печати за качество, тогава може да очаквате, че е същински. Ето няколко метода да се опитаме да разпознаем същинския елмаз в домашни условия.

1. Вятър и мъгла


Вятър и мъгла е илюзията, че можем сигурно да разпознаем дали диамантът ни е подправен, без да се допитаме до експерт. Въпреки всичко, в случай че замъглим елмаз с дъха си, повърхността му ще се избистри съвсем незабавно. Ако следата се задържи, значи е синтетичен.

2. Под лупата


С доста мощна лупа можем да открием дребни недостатъци в камъка, които ще ни покажат, че е същински.

3. С вестник


Сложете камъка върху вестник. Ако успявате да разпознаете буквите, значи не е елмаз. През призмите на същинския елмаз буквите ще са неразпознаваеми. Също можете да пробвате на бял лист да нарисувате точка. Ако съумеете да я видите през транспарантния камък, значи косъмът му не е чист.

4. С цветовете на дъгата


Погледайте го деликатно по какъв начин проблясва на ярка светлина. В центъра си камъкът би трябвало да отразява бяла светлина, а в периферията – цветовете на дъгата.

5. Не драскайте стъклото


Тестът с драскането по стъкло ще покаже дали диамантът ви е стъкълце, само че няма да ви разкрие дали е цирконий или моасанит. И двата материала са задоволително твърди, с цел да създадат резка по прозореца. Ако не драска прозорци, не бързайте да го изхвърляте. Понякога белият сапфир и белият топаз сполучливо се „маскират“ като диаманти, само че са си същински камъни.

6. През огън


Вземете чаша леденостудена вода. Хванете камъка с пинцети и го нагрейте със запалка. Пуснете го в чашата. Ако е елмаз, безусловно нищо няма да му стане.

7. На дъното


Камъкът ни е елмаз, в случай че потъне право на дъното, когато го пуснем в чаша с вода.

Рожден камък е на Овена


Дарява се за 10-ата и 60-ата годишнина от сватбата

 argyle-violet-1  06-26-golden_jubilee
Причината диамантът да е обичайният камък за годежен пръстен е напълно комерсиална. Въпреки това, този прелестен камък е наслада за очите и берекет за душата на собственичката си. Елементът, който се асоциира с диаманта е Огънят. Той е камък на родените през месец април. Освен за представителите на Овен, диамантът е подобаващ и за Лъв, Скорпион, Везни и Риби.

Карати и числа


Кохинор е в Тауър, Санси – в Лувъра

 06-26-kohonoor  06-26-sancy  06-26-beau-sancy
Теглото на диамантите се мери в карати с акуратност до третия знак след десетичната запетая. Един карат е еднакъв на една пета от грама. Другите три фактора, от които зависи цената им, са качеството, цветът и обработката. Класическият обработен като безценен камък елмаз е с 57 фасети. Така се обезпечава красивото изкривяване на светлината, което го прави толкоз скъп. Поради своята уникалност и хубост, някои от най-големите диаманти са обгърнати в тайнственост и кървава популярност.

Кохинор е 105-каратов елмаз, който няма цена. Част е от непрекъсната експозиция в лондонския Тауър и е инкрустиран в една от короните на Елизабет Втора. Смята се, че над този прелестен камък тегне тежко проклинание. Някъде през XIII век бил откраднат от окото на индуистка богиня. Преминава от ръка на ръка в кървава верига от закононарушения, до момента в който през 1850 година е подарен на кралица Виктория и от този момент е благосъстоятелност на британската корона. Твърди се, че проклятието на Кохинор визира единствено мъже.

Други прокълнати диаманти са Хоуп (The Hope Diamond), Черния Орлов, Бо Санси – 35-каратовият камък, носен от Мария Медичи по време на коронацията й, Риджънт (The Regent Diamond) и диамантът Тейлър-Бъртън, носен от Елизабет Тейлър.

Санси е бледожълт елмаз, друг от Бо Санси, с величина 55,23 карата. Някога е притежаван от Великите моголи – династията, основана от тюрките след завладяването на Индия през XVI век. В момента е част от сбирката с бижута на френската корона в Лувъра и също няма цена.

Диамантът Кълинан коства 400 млн. $. Той е 3106,75 карата или 621,35 грама. Носи името на Томас Кълинан, шефа на мината в ЮАР, в която е открит през 1905 година Впоследствие е разграничен и гладък на два камъка, като по-големият – Кълинан I, тежи 530,2 карата или 106 грама. Той остава най-грамадният в света до 1985 година, когато в същата мина Премиър край гр. Кълинан на 40 км. от Претория, е открит Златния юбилеен елмаз, който е с цвят на разредена кока кола и е 15,37 карата или с 3,07 грама по-едър.

Най-големият елмаз, откриван в миналото, е Серджио – 3617 карата (723 гр). Открит е в Баия, Бразилия през 1895 година и се счита, че произлиза от астероид. Но той е черен елмаз с доста примеси.

Най-големият шлифован елмаз пък е Златният юбилеен, който тежи 545,67 карата или 109,13 грама. Открит е в мина Премиер, Южна Африка, а цената му се прави оценка на 4-12 млн. щатски $. В същата мина Премиер е открит и предходният рекордьор, диамантът Кълинан.

Духовният преподавател Петър Дънов: Щом потъмнее, значи ви предизвестява


 06-26-4 Духовният преподавател Петър Дънов е вярвал в силата на скъпоценните камъни и препоръчвал на учениците си да носят златен пръстен със драгоценен камък. Според него скъпоценият камък оказва “особено лечебно деяние, стига да знаеш по какъв начин да се свържеш с неговата сила. Носенето на драгоценен камък е от огромно значение, не е суетност. ”

Ето какво е споделил за диамантите: “Ако носите елмаз и той потъмнява, изгуби своя искра значи, че сте болен и той ви предизвестява да вземете ограничения. Камъните се заразяват от хората.

…Скъпоценните камъни от време на време боледуват и могат да се лекуват. Когато диамантът изгуби блясъка си, може да се даде на някой доста добър човек да го поноси малко, да възвърне блясъка си. ”

Неговият съвет по какъв начин да ги разпознаем е следният: “Хубавите, естествени скъпоценни камъни миришат доста хубаво. Не ухаят ли, те са мъртви, изкуствени камъни. ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР