Свързва нашите устройства към интернет през клетъчната мрежа4G рутерът Tenda

...
Свързва нашите устройства към интернет през клетъчната мрежа4G рутерът Tenda
Коментари Харесай

Удобството на мобилния рутер – Tenda 4G680

Свързва нашите устройства към интернет през клетъчната мрежа

4G рутерът Tenda 4G680 обезпечава постоянен достъп до интернет през мобилната мрежа
(снимки: TechNews.bg)

Интернет към този момент ни е нужен когато и да е и на всички места. И все по-често за работа. А това допуска да имаме надеждно и комфортно решение за достъп до световната мрежа. Мобилният телефон, конфигуриран като точка за достъп, слага някои ограничавания, до момента в който един 4 G рутер с Wi-Fi взема решение проблемите на фамилията или работния екип.

Наскоро представихме портативния 4G LTE рутер Tenda 4G680 (вижте детайлности за техническите характерности на модела тук), а в този момент ще разкажем какъв брой елементарно се привежда в деяние това устройство и какъв брой комфортно в действителност е за потребление, изключително когато човек е отвън офиса или дома си, без достъп до кабелен интернет.

Мобилният рутер, бил той 3G, 4G или 5G, се нуждае само от сим карта с проект за данни към телеком оператор, с цел да обезпечи благонадежден достъп до интернет където и да се намирате, защото покритието на всички снабдители към този момент е много положително на територията на страната. За задачите на теста използвахме мобилен интернет от Виваком.

Първо, слагаме на рутера двете външни антени, включени в комплекта. След това взимаме сим картата и я пъхаме в слота изпод на устройството – това става даже по-лесно, в сравнение с слагането на карта в смарт телефона. Следващата стъпка е да включим рутера към електрическата мрежа чрез захранващия адаптер от комплекта на устройството.

Накрая остава да натиснем бутона за включване/изключване на рутера – той се намира откъм гърба на устройството, до гнездото за зареждане и LAN/WAN портовете. Може да не ви се има вяра, само че това е всичко, което би трябвало да извършите, с цел да имате работещо решение за мобилен хотспот – към него може да свържете безжично през Wi-Fi (или по кабел) преносими компютри, смарт телефони, таблети и други устройства и да се наслаждавате на много прилична скорост на интернет достъпа.

Светлинните знаци на предния панел на Tenda 4G680 демонстрират положението на рутера. Забелязваме светещи лампички за включен рутер, наличен Wi-Fi сигнал и мигащ в синьо или зелено LED знак за съществуване на интернет съгласуваност. Виждаме също силата на Wi-Fi сигнала на знак с четири степени. Има и знак за LAN съгласуваност, при положение, че включим към рутера устройство с кабел.

По време на теста свързахме към 4G рутера безжично преносим компютър и два смарт телефона. И тук няма нищо неизмеримо – просто се свързваме към наличния в листата с Wi-Fi мрежи SSID на Tenda, като вкарваме паролата, посочена на задния панел на самото устройство. При идващите свързвания към този момент не се постанова да вкарваме каквото и да е.

Пуснахме един известен тест на скоростта на интернет връзката – Speedtest by Ookla. Вижте по-долу резултатите – първата извадка е от София, а втората – от дълбоката провинция в Северозапада. Както се вижда, скоростта е повече от прилична и разрешава безпроблемна работа и развлечения, стига да имате задоволително огромен размер данни в мобилния проект.

Теоретично, Tenda 4G680 поддържа безжичен трансфер на данни със скорост до 300 Mbps (рутерът е съчетаем със спецификациите IEEE 802.11b/g/n). Можете да свържете рутера и към кабелен интернет през гигабитов WAN порт – т.е., устройството може да се употребява при разнообразни сюжети. При достъп до 4G LTE Advanced можете да очаквате даунлод със скорост 150 Mbps и ъплоуд до 50Mbps.

За гарантиране на сигурността на връзката е мощно целесъобразно да измененията паролата за достъп до безжичната мрежа на Tenda 4G680. Това става по нормалния метод, като влезете в настройките на рутера през уеб интерфейс на адрес 192.168.0.1 с въвеждане на логин и ключова дума по дифолт (admin).

На първо място, наложително е да промените паролата по дифолт за достъп до рутера, с цел да не попадне устройството елементарно под контрола на хакери. В панела за настройване и настройки са налични и голям брой други варианти – за Wi-Fi, LAN, WAN и SMS функционалности, сигурност и систематични настройки, от които можете да се възползвате съгласно потребностите си.

В умозаключение, Tenda 4G680 е едно потребно и практично устройство за всеки цифров бродяга, който постоянно е в придвижване и се нуждае от постоянен интернет когато и да е, където и да се намира. Достатъчно е да разполагате със сим карта за данни и достъп до електрическата мрежа, с цел да сърфирате в уеб за работа и развлечение.

4G рутерът Tenda 4G680 се предлага на българския пазар на цена към 135 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция две години. Устройството е необятно налично от оторизираните сътрудници на производителя.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР