Свързва ги към своите системи за изкуствен интелектСуперкомпютрите в облака

...
Свързва ги към своите системи за изкуствен интелектСуперкомпютрите в облака
Коментари Харесай

Microsoft вкарва Cray суперкомпютри в Azure

Свързва ги към своите системи за изкуствен интелект

Суперкомпютрите в облака Azure ще се конфигурират самостоятелно съгласно съответните потребности на клиентите

Microsoft и Cray подписаха контракт за консолидиране на суперкомпютрите Cray XC и Cray CS в облака Azure. Мощните изчислителни машини ще бъдат свързани към сторидж система Cray ClusterStor.

Съгласно съглашението, суперкомпютрите ще се включат директно към Azure, интегрирани с виртуалните машини на Azure и хранилището Azure Data Lake, както и със системите за изкуствен интелект и машинно образование на Microsoft.

От ресурсите на Cray и Azure ще могат да се възползват клиенти, които се нуждаят от високопроизводителни калкулации, изкуствен интелект, симулация и моделиране, както и от комплициран разбор, без да получават и поддържат лични системи машини Cray.

Суперкомпютрите в облака ще се конфигурират самостоятелно съгласно съответните потребности на клиента. Microsoft обаче няма да предлага суперкомпютри Cray чартърен, а ще доставя техните изчислителни запаси като част от пакета услути Azure.
още по тематиката
Microsoft се надява партньорството с Cray да й помогне да притегли нови клиенти на облачния пазар, където делът на компанията през второто тримесечие на 2017 година възлиза на към 13,8%, до момента в който конкуренът Amazon управлява 30,3%.

Суперкомпютрите Cray XC и Cray CS стъпват на процесори Intel и графични системи Nvidia. Някои от тези машини употребяват програмируеми логичен матрици (FPGA). Производителността на един резервоар надвишава петафлоп, а цените на Cray XC стартират от 500 хиляди $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР