Свързаният с Израел кораб Сентрал парк“ е в безопасност след

...
Свързаният с Израел кораб Сентрал парк“ е в безопасност след
Коментари Харесай

Американски военен кораб е освободил отвлечения „Сентрал парк“

Свързаният с Израел транспортен съд „ Сентрал парк “ е в сигурност след задържането му край крайбрежията на Йемен, настояват Съединени американски щати.


Военен транспортен съд на американските военноморски сили се е отзовал на сигнал за злополучие от търговски танкер в Аденския залив, който е бил високомерен от въоръжени лица и към този момент е в сигурност, оповестяват американски чиновници.

" Гардиън " заяви, че танкерът, който е превозвал товар от фосфорна киселина, е бил разпознат като " Сентрал парк " от компанията притежател на плавателния съд. Длъжностните лица не показват самоличността на нападателите.

Един от американските чиновници, говорещ при изискване за анонимност съобщи, че военният транспортен съд USS Mason се е отзовал на сигнала за злополучие и танкерът към този момент е свободен.

Инцидентът е последният от поредицата набези във водите на Близкия изток след експлоадирането на войната сред Израел и Хамас на 7 октомври.

Той последва завземането на обвързван с Израел товарен транспортен съд от йеменските хути, съдружници на Иран, в южната част на Червено море предходната седмица. Групировката, която също по този начин изстреля балистични ракети и въоръжени безпилотни самолети по Израел, даде обещание да нападна още израелски кораби.

„ Сентрал парк “ - дребен танкер за химикали, се ръководи от Zodiac Maritime Ltd, интернационална компания за ръководство на кораби със седалище в Лондон, благосъстоятелност на израелското семейство Офер. Плавателният съд, плаващ под либерийски байрак, е благосъстоятелност на Clumvez Shipping Inc, сочат данни на London Stock Exchange Group.

БГНЕС напомня, че на борда на танкера като част от екипажа се намират двама български моряци./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР