Свързаният с Христо Ковачки ТЕЦ Бобов дол да спре да

...
Свързаният с Христо Ковачки ТЕЦ Бобов дол да спре да
Коментари Харесай

Ревизоро нареди Бобов дол да не гори отпадъци

Свързаният с Христо Ковачки Топлоелектрическа централа " Бобов дол " да спре да гори боклуци в пещите си и да употребява единствено въглища за работата си. Това разпореждане ще бъде връчено в петък, заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро пред публицисти.

" Най-учтиво ги помолих да преустановят горенето на боклуци, да спрат мощностите без филтри, само че инспекция на архивни записи на видеокамерите, които бяха принудени да инсталират, с цел да се следи както се подава в пещите, сподели, че не престават да горят боклуци ", разясни той.

Министърът напомни, че комплексното позволение, което Топлоелектрическа централа " Бобов дол " има за разбъркване на въглищата с боклуци, е под изискване за монтиране на филтри и разширение на системата за мониторинг. В момента мощностите на централата нямат изискваните филтри за филтриране на изхвърляните при горенето на боклуци нездравословни излъчвания.

" Отпадъци ще могат да се горят, когато имат всички филтри ", сподели Димитров. Според него законовата корекция, изискваща електроцентрали да инсталират камери, с цел да наблюдават районните екоинспекции какво се подава към пещите, работят.

Ревизоро напомни, че сега позволение да горят боклуци имат единствено Топлоелектрическа централа " Бобов дол " и Топлоелектрическа централа " Сливен " – и двете свързвани с енергийния необут Христо Ковачки, както и трите завода " Холсим ", " Девня цимент " и " Златна Панега цимент ". Последните обаче имат пречистващи съоръжения и проблеми с тях няма, добави министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР