Свързаните с ИТ професии в момента са изключително популярни. Пазарът

...
Свързаните с ИТ професии в момента са изключително популярни. Пазарът
Коментари Харесай

Масови съкращения на ИТ-специалисти: защо бяха съкратени над 200 хиляди служители?

Свързаните с ИТ специалности сега са извънредно известни. Пазарът обаче е много пренаситен, затова, вследствие на автоматизацията,  започнаха всеобщи редуциране на чиновници.

Защо IT-кадрите губят работата си?

Според статистиката, повече от 236 хиляди ИТ-служители са изгубили работата си вследствие на всеобщите съкращения. Тази година се чакат още понижения на личния състав.

От началото на 2023 година, съкращения са направени допълнително от хиляда компании. Това обаче не е границата. През 2022 година са били освободени единствено 154,34 хиляди чиновници.

Например, производителят на телекомуникационно съоръжение Cisco Systems разгласи, че възнамерява да редуцира 350 чиновници. А стрийминг-услугата Roku желае да понижи личния състав си с 10%. Кои други компании са подхванали всеобщи съкращения?

„ Spotify “; „ SAP “; „ Amazon “; „ Twilio “; „ DocuSign “; „ Electronic Arts “; „ Business Machines “; „ Palantir Technologies “; „ Salesforce “; „ Microsoft “; „ Alphabet “.

Как AI измества ИТ фрагментите от бранша?

Въпреки че концепцията по скоро гласи, че изкуственият разсъдък не измества, а добавя хората, високата продуктивност и понижена точност, посредством неналичието на човешкия фактор, прави по този начин, че съставът на един екип от ИТ експерти може доста да бъде понижен. ИИ намира все по-широко приложение при автоматизацията на рутинните и повтарящите се задания в ИТ. Такива са да вземем за пример инсталирането на програмен продукт, мониторирането на мрежата и така нататък

При анализът на данните, изкуственият разсъдък също е много добър и доста по-бърз от индивида. Той може за малко време да обработва огромни масиви от данни и да извлича изгодите от тях, което пък разрешава бързото и вярно взимане на решения от страна на ИТ експертите. Подобни области са в бранша на сигурността на данните и оптимизацията на мрежите.

В поддръжката на клиентите и тяхното обслужване, изкуственият разсъдък се оправя доста добре, което е изключително годно за виртуалните асистенти и чатботовете.

При софтуерните разработки, ИИ може да се употребява за автоматизиране на части от процеса и за генериране на код и тестване на приложенията.

Това несъмнено е единствено дребна част от използването на изкуствения разсъдък в ИТ-сферата и образци за това, по какъв начин огромните езикови модели с висока скорост изместват хората в ИТ-индустрията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР