Свързаната с Microsoft OpenAI и Google водят в надпреварата за

...
Свързаната с Microsoft OpenAI и Google водят в надпреварата за
Коментари Харесай

Meta има секретен проект за изкуствен интелект

Свързаната с Microsoft OpenAI и Гугъл водят в конкуренцията за основаването на мощен изкуствен интелект.

Технологичният колос Meta наподобява по-решен от всеки път да съкрати дистанцията и да оглави надпреварата в бъдеще.

Компанията на Марк Зукърбърг скрито създава мощен нов AI модел, предопределен да се конкурира с GPT-4 на OpenAI, написа в. „ Уолстрийт Джърнъл “.

Секретният план е в основата си огромен езиков модел. Целта е основаването на чатбот, който е мъчно отличим от действителен човек. Струва си да се означи, че това не е първото навлизане на Meta в територията на LLM; LLAMA-2, мощно рекламираният езиков модел на компанията, беше пуснат единствено преди няколко месеца.

Но съгласно източниците на „ Уолстрийт Джърнъл “, Meta се надява, че нейният нов AI ще бъде „ няколко пъти по-мощен “ от LLAMA-2. Причината за това е, че LLAMA-2 не бе заслужен съперник на GPT-4 на OpenAI, написа dir.bg.

За да реализира начинанието си Meta е придобила доста количество чипове Nvidia H100. Зукърбърг упорства да направи новия AI на компанията с отворен код – решение, което съгласно известията е обезпокоило юристите на Meta.

Според проектите първите резултати на плана ще станат видни при започване на 2024 година. Междувременно Meta не е единствената компания, която влага обилни суми, с цел да навакса в AI-състезанието.

Apple влага „ милиони долари дневно “, с цел да образова своя генеративен AI.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР