Свършват парите за възстановяване на пострадалите от наводнението села в

...
Свършват парите за възстановяване на пострадалите от наводнението села в
Коментари Харесай

Свършиха парите за възстановяване на пострадалите от наводнението села в Карловско

Свършват парите за възобновяване на потърпевшите от наводнението села в Карловско. В едно от най-засегнатите села – Слатина, към момента нямат пътища, а хората са принудени да стоят на затворени прозорци поради огромното количество прахуляк, което се разнася в обитаемото място.

Жителите на потърпевшите обитаеми места са неспокойни и се тормозят, че незавършеното строителство може да докара до нови спешни обстановки. В региона към момента липсват мостове, а по улиците има прахуляк и тиня вместо асфалт. 

В момента се построяват мостове и улици, само че се чака компаниите скоро да спрат работа поради привършване на средствата. От община Карлово поискали за възобновяване на региона над 75 млн. лева, само че получили 17 милиона и половина. Преустановяването на строителните работи в речните корита крие опасност и от нови наводнения поради очакваните пролетни дъждове. 

От община Карлово желаят незабавна среща новия длъжностен министър председател и министрите на районното развиване и вътрешните работи, с цел да ги срещнат с критичното недофинансиране на възстановителните работи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР