Свършва ли сезонът на градушките? Изминаващата седмица започна със силни

...
Свършва ли сезонът на градушките? Изминаващата седмица започна със силни
Коментари Харесай

Никол Станкулова разпита синоптик от БАН какво време ни очаква през следващата седмица, новините не й допаднаха!

Свършва ли сезонът на градушките? Изминаващата седмица стартира със мощни ветрове със съществени последствия във Варненско. Преди това Пловдив и покрайнината пострадаха от дъждовете, а в Родопите всичко побеля след изобилна градушка.
„ Атмосферата над Балканите е мощно неустойчива, а през последното денонощие отсам мина и плитък циклон. Това е повода за интензивните валежи”, сподели в ефира на „ Събуди се” Мариана Попова, синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.
Тя предизвести, че преваляванията и гръмотевичните стихии в Западна България ще продължат и в неделя, като ще стартират в следобедните часове.

Остават изискванията за градушки, основно в западната половина на страната.
Очакват се и лек спад на температури. Максималните стойности ще доближават 25-30 градуса.
През първата половина на новата седмица метеорологичната конюнктура у нас релативно ще се стабилизира. В понеделник и вторник ще превалява, само че основно в планинските региони в Западна България.
В сряда преваляванията към този момент ще обзет повече места, още веднъж – на запад. Дъждовете ще доближат и Централна България в четвъртък.
Следващият уикенд също ще бъде дъждовен. Превалявания още веднъж не се чакат единствено по черноморското крайбрежие.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР