Свалянето на Кримския мост може да спре настъпателния ход на

...
Свалянето на Кримския мост може да спре настъпателния ход на
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦРУ: Свалянето на Кримския мост може да спре настъпателния ход на руснаците

Свалянето на Кримския мост може да спре настъпателния ход на руснаците. Това съобщи някогашният шеф на Централното разследващо бюро (ЦРУ) на Съединени американски щати Робърт Гейтс в изявление за американския вестник.

" Много хора разказват войната в Украйна като в задънена улица. Опасявам се, че сега не може да се приказва за невъзможност, руснаците си върнаха инерцията. Това не е пробивна инерция, само че имам чувството, че те ще не престават напред “, означи Гейтс.

По думите му рухването на стратегически значимия град Авдеевка е разрешила на руснаците да реалокират бойните си линии по-на изток.

" Руснаците непрестанно са в нахлуване на разнообразни места по съвсем 1000-километровия фронт “, добави някогашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Според Гейтс загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) частично се дължат и на проблемите с доставките на оръжия и муниции.

" Четох, че за всеки артилерийски снаряд, който украинците изстрелват, руснаците изстрелват 10, а украинците в този момент са изправени пред дефицит на муниции, артилерия “, разяснява още Гейтс.

Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ изрази опасения, че " процесът на взимане на решения от Съединени американски щати за даване на по-съвременни оръжия на Украйна е умишлен, муден и постоянно прекомерно просрочен... Можехме да стартираме образование на украински водачи за F-16 преди година и половина, а по-късно, когато бъде взето решението за доставката на изтребителите, те щяха да влязат в пилотските кабини и да стартират да летят... Така че мисля, че се забавихме с даването на оръжие, което би могло да промени метода, по който протича този спор “.

Гейтс означи още, че " в случай че желаете да накарате руснаците да млъкнат, в случай че желаете да прекъснете това чувство за подтик, което имат, за какво пък да не можете да свалите моста на Керченския проток? Това би имало огромно влияние върху руснаците - както психически, по този начин и военно. Даването на опция на украинците да ударят да поразяват стратегически цели в Крим е в действителност значимо и може най-малко психически да промени тенора на това къде се намираме в този миг “, заключи Гейтс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР