Свалиха имунитета на Надежда Савченко - украински депутат, смятан преди

...
Свалиха имунитета на Надежда Савченко - украински депутат, смятан преди
Коментари Харесай

Свалиха имунитета на Савченко, има разрешение за ареста ѝ

Свалиха имунитета на Надежда Савченко - украински народен представител, считан преди време за знак на съпротивата против Русия, в този момент упрекнат в скрит план за осъществяване на терористична офанзива в Киев.
Надя Савченко е възнамерявала „ огромен терористичен акт в центъра на украинската столица “, сподели основният прокурор Юрий Луценко пред депутатите в Народното събрание. Той твърди, че тя е сключила договорка с водачите на подкрепяните от Русия сепаратистки републики в източните региони на страната да „ се снабди с оръжия, нужни за такава офанзива, по-специално със 120-милиметрови минохвъргачки, дребни огнестрелни оръжия, пушки, бойни гранати “. Луценко добави, че плануваната офанзива би довела до „ море от кръв, безпорядък “ в центъра на Киев.
Той също по този начин сподели на депутатите 30-минутно видео на жена, която наподобява като Савченко, обсъждаща с двама украински офицери за проекти за нахлуване против Народното събрание.
Парламентът позволи свалянето на имунитета на Савченко и арестуването ѝ.
Припомняме, че през 2014 година 36-годишната украинка, някогашен военен водач, беше хваната до момента в който се сражаваше с проруските сепаратисти в Източна Украйна и беше приета за отговорна в съучастничество при убийството на двама съветски публицисти в разкъсвания от война изток на страната. Тя изкара към две години в съветски затвор и стана знак на украинската опозиция, обявявайки няколко гладни стачки зад решетките. Савченко беше посрещната като воин в Киев през май 2016 година, откакто беше включена в замяна на пандизчии сред Русия и Украйна.
Но политическата ѝ кариера потегли надолу след завръщането ѝ в Киев, където тя стана народен представител от политическата партия на някогашния министър председател Юлия Тимошенко. Савченко постоянно предизвикваше несъгласия и се опълчи на политиките на президента Петро Порошенко посредством поддръжката за директни договаряния с проруските сепаратисти и посещавайки следената от бунтовниците територия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР