Сваленият президент на Габон Бонго „свободен да отиде в чужбина“, казва хунтата

...
Бившият президент на Габон Али Бонго, който беше свален с
Коментари Харесай

Бившият президент на Габон Али Бонго, който беше свален с пуч, е свободен да напусне страната и да пътува в чужбина, каза лидерът на преврата, който го свали, каза в сряда.

„Той има свобода на движение... и може да пътува в чужбина, ако желае“, каза генерал Брис Олигуи Нгуема в изявление, прочетено по държавната телевизия.

Бонго, който беше на власт 14 години, беше под домашен арест след военния преврат от 30 август, извършен без кръвопролития по-малко от час след като партията му обяви преизбирането му при гласуване, описано като измамно от пучистите.

„Като се има предвид здравословното му състояние, бившият президент на републиката Али Бонго Ондимба има свобода на движение. Той може да пътува в чужбина, ако желае да извърши медицинските си прегледи“, каза полковник Улрих Манфумби Манфумби, прочитайки съобщение за пресата, подписано от Олигуи, който положи клетва като преходен президент в понеделник.

Бонго претърпя сериозен инсулт през октомври 2018 г., който го остави физически увреден, като му беше особено трудно да движи десния си крак и ръка.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР