Сваленият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон заяви, че се е

...
Сваленият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон заяви, че се е
Коментари Харесай

Мадрид подготвяше вълна от репресии и насилие в Каталуния, обяви Пучдемон

Сваленият водач на Каталуния Карлес Пучдемон съобщи, че се е преместил в Белгия, тъй като Испания е подготвяла " вълна от репресии и принуждение " против сепаратисткото придвижване , осведоми Агенция Франс Прес.

Пучдемон, чието каталунско държавно управление разгласи самостоятелност от Испания през предишния месец и след това беше свалено от Мадрид, е в Белгия, където е изправен пред изгонване в Испания. Испанската прокуратура повдигна обвинявания против него за протест и подмолна противодържавна активност.

" Напълно съм уверен, че испанската страна се е подготвяла за сурова вълна от репресии и принуждение, за която ние всички щяхме да сме виновни ", сподели той пред Радио Каталуния.

Пучдемон добави, че той и четирима някогашни министри съставляват Каталуния с " държавно управление в заточение " в Белгия.

Той обаче не изясни по какъв начин пътуването му до Белгия е предотвратило плануваното от Мадрид принуждение в Каталуния.

За 21 декември Мадрид провежда предварителни избори в богатия район.

Пучдемон съобщи, че е подготвен да взе участие на вота.

През идната седмица той и другите четирима някогашни министри ще се явят пред белгийски арбитър по отношение на молбата на Испания за изгонването им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР