Св.Галина е една от жертвите, пострадали при управлението на император

...
Св.Галина е една от жертвите, пострадали при управлението на император
Коментари Харесай

Православната църква почита паметта на Св. мъченица Галина на 10 март

Св.Галина е една от жертвите, потърпевши при ръководството на император Деций Траян в гр. Коринт (дн. Гърция).

Била е последователка на Св. мъч. Кодрат. По това време доста мъже и дами, правилни на Христовата религия, стават жертви на регионалния шеф, подхванал гонения против християните в региона.

По време на своето детство, Галина е доста палаво момиченце и постоянно е част от момчешките компании. В младежките си години става много кокетна и към нея постоянно има доста ухажори. В зрелите си годи­ни, Галина е властна и много твърда жена и по тази причина постоянно има огромен триумф в бизнеса си. Приятел единствено с тези, от които може да извлече изгода.

Тя е пряма и споделя каквото мисли, даже, когато осъзна­ва, че може да нарани чове­ка против себе си. Като брачна половинка постоянно прави забележ­ки на брачна половинка си и постоянно му демонстрира минусите. С нея може да живее единствено чо­век, който откровено и правдиво я обича. Тя е извънредно ерудирана.

Според някои от вярванията, името произлиза от старинното " гал ", което значи мургав и здрав.

В древността мургавите хора са били по-обичани, тъй като бледността била считана за болестно положение.

Някои източници показват, че името има гръцки генезис - Galini значи тишина, а старобългарската му версия значи покой, безветрие, а съгласно други тълкувания името Галин/а значи, че индивидът, който го носи, ще бъде глезен, милван, обичан.

Имен ден честват всички, които носят името Галин, Галина, Галена, Галя и производните им.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР