Сузи Волф, съпругата на шефа на Мерцедес Тото Волф, официално

...
Сузи Волф, съпругата на шефа на Мерцедес Тото Волф, официално
Коментари Харесай

Никога скука във Формула1: Жената на Тото Волф съди ФИА

Сузи Волф, брачната половинка на шефа на " Мерцедес " Тото Волф, публично е завела правосъден иск против ФИА, международната организация по автомобилизъм, а причина за това са изявления от месец декември предходната година. Тогава се появиха изказвания, че работата на Сузи, която е началник на F1 Academy - академия, в която се приготвят надарени жени-пилоти, основава спор на ползи.

Твърдение, което както сами може да се досетите, е обвързвано с Тото, който години наред управлява " Мерцедес " и не е просто шеф на тима, а е и съсобственик на " сребърните стрели ".

В края на 2023-а семейство Волф се оказа обект на следствие поради въпросния спор на ползи, а сигналите са пристигнали от съперници на " Мерцедес " във Формула 1. Тогава имаше обвинявания, че двамата съпрузи са си разменяли поверителна информация и това е довело до недоволството на другите тимове от стартовата решетка.

Позицията на ФИА в оня миг гласеше, че са наясно със обстановката и способените органи разглеждата протичащото се. Всичко обаче завърши, откакто останалите 9 отбора от F1 изрично отхвърлиха да се забъркани в сходно нещо.

" Все още няма никаква бистрота по случая или някой, който да поеме отговорност за държанието на ФИА и част от личния състав по тематиката. Вярвам, че е извънредно значимо да се изправя против сходни нечестни случки и отговорните да понесат отговорността си ", разяснява публично обстановката Сузи и добави, че е завела дело във френски съд при започване на месец март.

Това е следващ скандал отвън пистата в последните месеци. Най-скорошният подобен бе с Кристиан Хорнер - шефът на " Ред Бул ", който излезе изсъхнал от обвинявания за полов тормоз.

Изпълнителният шеф на ФИА Мохамед бин Сулайем пък бе упрекнат в манипулиране на резултати, както и в опит за корист с въздействие.

Бившият водач Фелипе Маса също попадна в центъра на медийното внимание, завеждайки дело поради развиването на сезон 2008, когато счита, че е изгубил купата след операция и външна интервенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР