Суверенното право на Украйна да се присъедини към НАТО не

...
Суверенното право на Украйна да се присъедини към НАТО не
Коментари Харесай

Борис Джонсън отказва пазарлъци за членството на Украйна в НАТО

Суверенното право на Украйна да се причисли към НАТО не може да бъде изтъргувано. Това съобщи английският министър председател Борис Джонсън, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че ще беседва с президента на Съединени американски щати Джо Байдън " доста скоро ", с цел да помогне на дипломатическия развой.

" Мисля, че е доста значимо да проведем диалог. Но това, което не можем да създадем, е да изтъргуваме суверенните права на украинския народ да се стреми към участие в НАТО... не може да се пазарите за това - то е за украинския народ ", безапелационен бе Джонсън.

" Трябва да осъзнаем, че това е доста, доста рискова, сложна обстановка. Ние сме на ръба на бездна, само че към момента има време (руският президент Владимир) Путин да отстъпи и това, за което настояваме, е всички да вземат участие в разговор ", добави той.

Думите на английския министър председател идват, откакто по-рано през днешния ден украинският дипломат във Англия Вадим Пристайко съобщи, че Украйна може да се откаже от участието в НАТО, с цел да избегне война с Русия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР