Сутринта всичко беше пълна каша и трябваше да кажем, че

...
Сутринта всичко беше пълна каша и трябваше да кажем, че
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Иран още не са решили какво да правят, как да отвърнат

Сутринта всичко беше цялостна каша и трябваше да кажем, че Близкия Изток отива в цялостен безпорядък. След часове започнаха да се усещат едни гласове, които започнаха да връщат нещата в изходна позиция. Визирам вицепрезидента на Иран, който сподели, че те не желаят ескалация. Второ, декларация на Революционната армия на Иран, който споделя, че страната най-вероятно няма да се включи с жива мощ.

Това разяснява пред бТВ проф. Владимир Чуков. 

Според мен Иран още не са решили какво да вършат. Хамас наподобява да е обезглавен, само че това е по-скоро лицето, дипломата, уточни той.

Времето за разпродажба беше доста добре подбрано, както и мястото. Акцията на Израел е „ кол в колелата “ на Иран, тъй като новият ирански президент обеща да отвори страната към света, а започването на една широкомащабна война в региона ще провали тези негови планове, каментира професорът.

Това, което е доста впечатляващо в тази акция е, че стана дума за ликвидирането на един човек в 2 часа през нощта – той си е влезнал в спалнята и си е лежащ в леглото, а ракетата е била изстреляна непосредствено към неговото тяло. Генералният секретар на „ Ислямски джихад “, който е бил в прилежащата стая, е останал незасегнат, разяснява още той.

 „ Хамас “ е главната цел на Израел след офанзивата на групировката на 7 октомври 2023 година Въпреки това управляващите в Тел Авив в никакъв случай не биха поели виновността за това нападение, счита той.

За страдание ситуацията за освобождението на нашите арестувани моряци не е по никакъв начин удобна. Хутите не са по-малко рискови от „ Хамас “ и „ Хизбула “. Ние като страна обаче би трябвало да създадем всичко допустимо нашите момчета да бъдат пуснати на независимост, сподели проф. Чуков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР