Сутринта в понеделник в източните райони ще се образува краткотрайна

...
Сутринта в понеделник в източните райони ще се образува краткотрайна
Коментари Харесай

Новата седмица започва със слънчево и топло време

Сутринта в понеделник в източните региони ще се образува краткотрайна мъгла. През деня ще е слънчево, след обяд – горещо. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, който по здрач ще стихне. Максималните температури ще са най-вече сред 30 и 35 градуса. В София – към 30 градуса, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките. Атмосферното налягане ще бъде към междинното за месеца.


Над планините ще бъде слънчево. Ще духа сдържан западен, по високите и открити елементи – мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 24 градуса, на 2000 метра – към 16 градуса.

В утринните часове по Черноморието ще има краткотрайна мъгла или ниска облачност, към и след обяд ще бъде слънчево. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 23-26 градуса. Вълнението на морето ще е към 1-2 бала.

Във вторник ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Дневните температури едва ще се намалят, само че към момента ще са много по-високи от нормалните – сред 29 и 34 градуса.



През нощта против сряда и в сряда в по-голямата част от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. В западната половина от страната температурите ще се намалят, до момента в който в Югоизточна България вятърът ще е от югозапад и ще е към момента горещо с температури до 32-33 градуса. Ще има по-значителни нараствания на облачността и тук-там ще превали и прегърми.
В четвъртък ще доминира облачно време, още веднъж ще има валежи. В обособени региони ще се развие и купесто-дъждовна облачност и преваляванията краткотрайно ще са интензивни, с гръмотевици. С сдържан и мощен вятър ще продължи да нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намаляват.  Най-горещо през днешния ден е било във Велико Търново - 38 градуса Най-горещо през днешния ден е било във Велико Търново - 38 градуса
Най-високата измерена температура на въздуха в следобедните часове през днешния ден е била във Велико Търново - 38 градуса, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология п. Термометрите са...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР