Сутринта транспортират част от постъпилите в болници към БургасКметът на

...
Сутринта транспортират част от постъпилите в болници към БургасКметът на
Коментари Харесай

Кметът Димитър Николов: Катастрофиралият автобус е от Бургас, пътниците са били 47, има и две ранени деца

Сутринта транспортират част от постъпилите в лечебни заведения към Бургас
Кметът на Бургас Димитър Николов разяснява тежката злополука с рейс с бургаска регистрация, пренасящ хора от екскурзия в Кавала назад до Бургас. При случая в Свиленградско почина една жена, а голям брой други са в болница с разнообразни пострадвания.

" Автобус с бургаска регистрация е аварирал на връщане от екскурзия от Кавала. Има ранени и един умрял. Събирам информация, с цел да се опитаме да помогнем. Свързал съм се с болничното заведение в Хасково. Очаквам информация за положението на ранените, както и информация от компанията транспортьор. 6 от дамите, в това число екскурзоводката, са в болничното заведение в Хасково и са настанени в хирургия и ортопедия с пострадвания, само че няма заплаха за живота им, съгласно уверенията на шефа на болничното заведение. Има още хора, които сега се диагностицират в незабавното поделение. При нужда ще изпратим рейс да прибере за Бургас останалите пасажери ", написа Димитър Николов на страницата си във фейсбук след появилата се информация за злополуката.

След като събра още информация, Димитър Николов добави: " Пътниците са били 47. 19 са потърпевшите, 9 са в болничното заведение в Хасково, в Свиленград са 4, в Харманли са 6. Двама от потърпевшите са в по-тежко положение, измежду потърпевшите са и две деца. Разговарях с шефа на Спешна помощ, имаме подготвеност на следващия ден сутринта да транспортираме част от пациентите към Бургас. Вече потегли рейс от Бургас, който да прибере хората без пострадвания. "

*Автор на фотографията от авариралия рейс е e-svilengrad.com

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР