Сутринта ще преобладава слънчево време, около и след обяд отново

...
Сутринта ще преобладава слънчево време, около и след обяд отново
Коментари Харесай

Слънчева сутрин, след обяд - валежи и гръмотевици

Сутринта ще доминира слънчево време, към и след обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще превали и ще прегърми.

В Източна България ще продължи да духа слаб югоизточен вятър, в Западна България ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 21 и 26 градуса, по-ниски за следващ ден по Черноморието - от 17 до 19 градуса. Температурата на морската вода е 13 -15 градуса. Вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините през втората половина от деня ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще завали, на обособени места и ще прегърми. Границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 2700 метра. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 8°.

В околните дни времето ще се задържи без основна смяна - с повече слънчеви часове заран, а след обяд и до среднощ - с краткотрайни превалявания, тук-там съпроводени от гръмотевици.

В началото на новата седмицата едва ще се затопли, преваляванията ще са на по-малко места. Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и температурите ще се намаляват, изначало в Северна България, в средата на седмицата - в цялата страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР