Сутринта разговаряхме с премиера по текущата сделка (сделката между пазарджишката

...
Сутринта разговаряхме с премиера по текущата сделка (сделката между пазарджишката
Коментари Харесай

ЕК може да оцени сделката с ЧЕЗ, когато всичко е завършено

" Сутринта разговаряхме с премиера по настоящата договорка (сделката сред пазарджишката компания " Инерком " и ЧЕЗ за активите на чешкото сдружение в България - б.р.). След това се съгласихме, че това е една договорка сред две частни компании.
Имам информация, че всички виновни органи в България, както и Народното събрание и съответните способени органи, правят оценки и инспекции. Това е една договорка сред двете частни компании и ние от Европейска комисия просто бихме желали да знаем, че се съблюдават безусловно всички правила и закони в европейското законодателство . " Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар с сектор енергиен съюз Марош Шефчович в хода на конференция " Ролята на неправителствените организации за възстановяване на енергийната политика и нормативната база в региона на енергетиката - провокации пред Югоизточна Европа ". Конференцията беше открита от министъра на енергетиката Теменужка Петкова, като на форума участваха и представители на компанията покупател на активите на ЧЕЗ у нас " Инерком ".

 Банките не са отказвали финансиране по договорката с ЧЕЗ, твърдят от Обновена
Банките не са отказвали финансиране по договорката с ЧЕЗ, твърдят от " Инерком "

" Инерком " договаря с банките

Имаме доста случаи на капиталови покупко-продажби, по които има спор и полемика. Европейския съд се произнася по тях, когато има нужната информация, изясни комисар Шевчович.

На въпрос за вероятно държавно присъединяване в договорката за ЧЕЗ еврокомисарят разяснява, че сега е мъчно да се даде информация, защото би трябвало да се види на първо време договорката, както и какъв ще бъде съставът, дали ще има сходство и съблюдаване на третия енергиен пакет и други. Едва тогава би могло да се произнесе Генерална дирекция " Конкуренция " или Главна дирекция " Енергетика ". " Тоест всичко би трябвало да бъде приключено и едвам тогава да има оценка от Европейска комисия " , добави Шефчович.

 Борисов показа на Шефчович газовия хъб
Борисов показа на Шефчович газовия хъб " Балкан "

Проектът обезпечава конкурентен газов пазар в Югоизточна Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР