Сутринта на места в котловините видимостта ще е намалена, но

...
Сутринта на места в котловините видимостта ще е намалена, но
Коментари Харесай

Слънчево време със сутрешни мъгли

Сутринта тук-там в котловините видимостта ще е понижена, само че денем ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб югозападен, в Дунавската низина и Източна България - сдържан западен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 2° и 7°, на морския бряг – от 7° до 11°, а оптималните - сред 14° и 19°, в София - към 14°.

И по Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са от 13° до 16°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

И в планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 3°.

В петък и събота ще духа слаб до сдържан, през втория ден в Източна България – мощен югозападен вятър. Ще остане топло за сезона, с минимални температури в множеството региони сред 2° и 7° и оптимални - сред 14° и 19°. В петък ще доминира слънчево време, сутринта тук-там в низините – мъгливо, само че в събота облачността ще се усилва и до вечерта ще е забележителна.

В неделя вятърът от юг-югозапад ще продължи да се усилва, а тук-там в Южна България, повече в Рило-Родопската област, ще има и превалявания.

И в понеделник ще има превалявания, основно в Южна България, Стара планина и Предбалкана. Вятърът ще отслабне, а температурите ще се намаляват, само че ще останат към момента по-високи от нормалните за интервала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР