Сутринта на 6 октомври руската авиация нанесе ракетен удар по

...
Сутринта на 6 октомври руската авиация нанесе ракетен удар по
Коментари Харесай

Украйна: Русия ни удря с ракети от Беларус

Сутринта на 6 октомври съветската авиация нанесе ракетен удар по Украйна от територията на Беларус, написа вестник " Украинская истина ", като цитира Алексей Громов, заместник-началник на основното оперативно ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, и Юрий Игнат, представител на украинските Военновъздушни сили, оповестява Руската работа на Би Би Си.

" Тази заран 4 самолета Ту-22 М3 от стратегическата авиация на страната-агресор (Русия) от въздушното пространство на Беларус нанесоха въздушен удар по територията на Украйна. Предишното потребление на авиация от това направление беше на 28 август ", сподели Громов.

Както посочи Юрий Игнат, нанесен е бил удар по Хмелницка област, който Русия е атакувала с ракети Х-22. Едната от двете ракети е паднала наоколо до инфраструктурен обект.

Друг е падна " в пустошта ". Жертви и ранени няма.

Вчера президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че републиката " взе участие в специфична военна интервенция в Украйна, само че не изпраща военни в зоната на спора ".

" Що се отнася до нашето присъединяване в специфична военна интервенция в Украйна, ние участваме там. Ние не го крием. Но ние не убиваме никого. Ние не изпращаме нашите военни на никое място. Ние не нарушаваме нашите отговорности. Нашето присъединяване е да попречване на разпространяването на този спор на територията на Беларус, първо. Второ, попречване на удар по Беларус под прикритието на специфична военна интервенция от Полша, Литва и Латвия. Както споделих, никой няма да стреля в гърба на руснаците от територията на Беларус. Ето го нашето присъединяване ", - цитира Лукашенко организация Белта.

В началото на войната Беларус даде своята територия на съветската войска. Няколко дни по-късно Лукашенко удостовери, че от територията на Беларус са изстреляни ракети по Украйна.

В същото време в този момент Лукашенко назова " подправени " известията, че в Беларус се готви готовност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР