Сутринта на 5 април три военни летища на територията на

...
Сутринта на 5 април три военни летища на територията на
Коментари Харесай

Киев твърди, че при удари по 3 руски летища са унищожени или повредени няколко ТУ-95МС и Су-25

Сутринта на 5 април три военни летища на територията на Русия са ударени от дронове с помощта на взаимна интервенция на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата (ГУР), Службата за сигурност (СБУ) и Въоръжените сили на Украйна, предава " Украинская истина ", като се базира на свои източници. При интервенцията са развалени няколко съветски бойни самолета Ту-95МС и Су-25, прецизира " Фокус ".

Според източник на изданието от ГУР вследствие на офанзивата на летище " Енгелс-2 " три стратегически бомбардировача Ту-95МС евентуално са претърпели обилни вреди.

" Знаем и за гибелта на седем военнослужещи на летището. Сред починалите може да има и водачи на стратегически бомбардировачи ", е показал източникът на УП.

Ударено е и съветското военно летище в Ейск. По предварителни данни там са изцяло унищожени два Су-25 и са убити 4 военнослужещи от съветската войска.

Според източника офанзивата против летището в съветския град Морозовск е осъществена от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) взаимно със структури Силите за защита на Украйна. По предварителни данни са унищожени минимум 6 съветски самолета, а други осем са развалени.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР