Сутринта на 21 септември 2023 г. 41-годишен служител на дърводобивната

...
Сутринта на 21 септември 2023 г. 41-годишен служител на дърводобивната
Коментари Харесай

Вътрешните в МВР разследват мистериозна смърт в Ихтиман преди местните избори

Сутринта на 21 септември 2023 година 41-годишен чиновник на дърводобивната компания Експрес 79 ЕООД пада от ограда в обект на компанията в Ихтиман. На идващия ден, след съвсем 24 часа, фамилията на служителя вика кола за спешна помощ, само че лекарите не съумяват да го спасят.

В смъртния акт е записано, че гибелта на 41-годишния служащ е вследствие на трудова акцидент. А служителите на реда откриват, че въпросната ограда, от която е паднал починалият, е с наставление за унищожаване, тъй като е рискова.

Това са сухите обстоятелства към мистериозната гибел в Ихтиман, която става причина дирекция „ Вътрешна сигурност ” в Министерство на вътрешните работи, която е директно подчинена на вътрешния министър Калин Стоянов, да започва следствие на локалното полицейско ръководство, ръководено от основен контрольор Филип Благоев, оповестиха за breaking.bg източници от Министерство на вътрешните работи.

Причината – казусът не е регистриран в полицейския бюлетин, макар че става дума за гибел при трудова акцидент и служителите на реда би трябвало да стартират следствие незабавно.

Според източниците ни, една от линиите на раследване на „ вътрешните ” в Министерство на вътрешните работи е за връзки сред хора от управлението на полицията в Ихтиман с шефовете на дърводобивната компания Експрес 79. Същата компания е деен състезател във всички изборни процеси в няколко българскиобщини, измежду които са Белово, Ихтиман, Костенец, Костинброд, Своге, както и столичният регион Нови Искър. А през днешния ден стартира акцията за локалните избори в цялата страна на 29 октомври.

Още през март breaking.bg заяви, че лице, за което някогашният народен представител и член на Продължаваме Промяната Александър Дунчев твърди, че е по върховете на дървената мафия, изпраща свои хора в секционни изборни комисии от квотата на Политическа партия – Демократична България. Въпросното лице бил Емил Караджов, който самичък се показва като прокурист на компанията Експрес 79. Тогава в звеното на Министерство на вътрешните работи за битка с купения избор бяха постъпили данни, че хора, доближени на Караджов, попълнят квотите на Политическа партия – Демократична България в секционните комисии в общините Костенец, Белово, Ихтиман, Своге, Костинброд и в столичния регион Нови Искър. Според архивите на Министерство на вътрешните работи в годините обратно същите хора са работили за съвсем всички партии от политическия набор – Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Има Такъв Народ.

Няколко дни по-късно, още през март, самият Александър Дунчев удостовери тази информация със собствен пост във фейсбук.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР