Сутринта е страшно важна. Това е основата, от която е

...
Сутринта е страшно важна. Това е основата, от която е
Коментари Харесай

9 неща, които да правим всеки ден преди 9 часа

Сутринта е ужасно значима. Това е основата, от която е построен деня. Как сте избрали да прекарате сутринта си може да предскаже, какъв тип ще има целият ви ден.

Когато се събудя рано и още е тъмнo, съзнанието ми последователно се събира Започвам деня с подготовка до момента в който светлината прониква през прозорците и фамилията ми още спи. Това е едно прелестно начало за мен.

След това изпивам чаша вода и медитирам за 10 минути. Тогава си върша кафе или чай и чета една глава от някоя хубава книга. И най-после, имам един час да се приготвя, преди началото на работния ден.

След като се разсъни фамилията ми, спирам с всичко и се причислявам към тях за малко, с цел да осъществим някой къси утринни ритуали.

Това е една груба схема на моята заран, която ме прави благополучен.

Тя не всеки път е била по този метод. Преди да осъзная какъв брой значима е сутринта за продуктивността на денят ми се събуждах в бързане за работа и с паниките за поръчки и срещи. Живота ми беше ужасяващ и не знаех по какъв начин да трансформира нещата. Слава Богу аз съумях.

Промених моята заран, тъй че тя да работи за мен, а не против мен единствено с няколко елементарни ритуала. Аз споделих моята утринна настройка с моите сътрудници и другари през годините и доста то тях се върнаха след месец или два по-късно и ми споделиха: „ Благодаря ти! ” Може би тя ще помогне и на вас толкоз добре.

            1.Станете рано.

Ако всяка заран всичко е безпорядък и всички бързат, решението е просто, станете малко по-рано от хаоса. Това, несъмнено, стартира от предната нощ като отидете в леглото, малко по рано.

Настройвайте се последователно, като се събуждате с 10 минути по-рано всяка седмица през идващите 6-9 седмици, по този начин съвсем няма да забележите смяната. Това в допълнение време ще ви помогне да избегнете напрежението, от бързината, размотаването и другите ненужни главоболия.

2.Медитирайте.

Започвайте всеки ден с обич и признателност. Когато зародят мислите във вас каква невероятна привилегия е да си жив, с цел да бъдете тук, с цел да видите, да слушате, да мислите, да обичате и да има нещо, което да очаквате, щастието и насладата са обезпечени.

Щастието не е това, което ни кара да сме признателни, само че благодарността, тя ни прави щастливи. Изградете навика да забелязвате добротата, която е към този момент във вас през първите моменти от сутринта и ще видите добротата, накъдето и да погледнете през целия ден.

3.Разтягайте се.

Просто, само че толкоз постоянно забравяно… разтягането на тялото заран има следните съществени преимущества:

-Създава повишен обсег на придвижване в ставите и тялото

-Повишена мускулна еластичност и съгласуваност

-Повишена циркулация на кръвта в разнообразни жизненоважни органи

-Повишени умствени и физически равнища на сила

Ако сте несигурни за това по какъв начин да се разтягате вярно можете да намерите стотици уроци в YouTube. Изберете този, който мислите, че е най-хубав за вас и ще видите по какъв начин за една или две минути заран ще почувствате смяната.

4.Пийте една-две чаши вода, преди да сложите в устата си каквото и да е било друго.

Друга явна процедура, която е научно доказана…

Тялото ви е повече от 60% вода, и когато сме спали цяла нощ без питейна вода се получава дехидриране и обезверено се нуждаем от хидратация. Избягвайте да пиете кафе, чай или други питиета, преди да сте изпили най-малко една чаша с вода. По този метод тялото се разсънва естествено и ще се почувствате по-енергични и живи.

5.Правете нещата елементарни.

Една от моите персонални неточности преди няколко години беше, че се пробвах да вместя прекалено много неща в моята заран. Когато за първи път започнах да се разсънвам рано желаех да упражнявам, да медитирам, да свърша домакинската работа, да чета, пиша, да закусвам, да давам отговор на имейли от работа, да извършвам поръчки и така нататък, и се оказа, че не можех да върша всички тези неща. Със ставането от леглото се пробвах да свърша колкото се може повече задания от деня като да задрасквах толкоз доста задължения имах възприятието, че зачертавам и себе си. Затова направих моята заран тъкмо планувана, както и останалата част от деня.

Това, което ми оказа помощ беше да върша няколко основни неща през сутринта, само че не прекомерно доста. Предпочетох да имам пространство и еластичност, което беше доста по-полезно и прелестно. Така че чаша с вода, стречинг, медитацията, четенето и тренировката са единствените неща в моята стратегия рано заран.

6.Правете едно-две неща, които са значими за вас.

Не запълвайте сутринта си с доста на брой значими неща, които желаете да извършите още със ставането от леглото. В моя къс лист съм присъединил четене и писане две от моите най-големи пристрастености. Други потребни неща могат да бъдат медитация, йога, молитва, живопис или просто четене на вестник.

С други думи освен, вие съставяте дълъг лист, който мислите, че би трябвало да извършите, само че в действителност не желаете да вършиме. Дайте времето си рано заран за самите себе си като подарък.

7.Прочетете, гледайте или слушайте нещо, което подхранва мозъка ви.

Някой от най-щастливите и сполучливи хора, четат всяка заран вдъхновяващи книги, публикации или цитати, до момента в който други слушат радио или музика, която ги зарежда, с цел да стартират деня си. Ключът е във фокусирането върху дребни дози вдъхновяващо наличие, с цел да избистрите вашата позиция и познания. Започвайте деня с позитивна настройка, позитивни хрумвания за тенденция на деня. Това е от решаващо значение, тъй като вашите мисли управляват вашата действителност.

Отдавайте вниманието си към нещо позитивно всяка заран, когато се разсъните, което ви въодушевява да извършите нещо позитивно, преди да се върнете в леглото през нощта.

8.Мечтайте, дишайте и оценявайте пространството сред дейностите си.

Моментите рано заран не са единствено нещата, които правите; значимо е също и пространството сред нещата. Това значи, че самото пространство е нещо, което също би трябвало да бъде оценено.

Така че, в случай че медитирате и четете, сутринта не е скъпа единствено поради тези две дейности, пространството сред тях също може да бъде необикновено. Времето прекарано в медитация или намиране на книга, или обръщането на страници, или до момента в който си наливаме чаша кафе, или просто да застанем за миг и погледаме Изгрева…тези дребни пространства са също толкоз значими, като всичко друго.

Създайте си уместно движение, тъй че да не бързате от едно нещо към друго. Вместо това забелязвайте и оценявайте пространствата сред тях.

9.Преминете грациозно към най-важното.

Като човешки същества ние сме насочени към задачата. Ние означаваме прогрес. Когато осъществим една от задачите си, ние се усмихваме. Ето за какво най-щастливите хора са и някой от най-успешните.

Тъй като сутринта колкото и да е приятна, идва време за деня, а ключът към сполучливия ден е в вярната настройка. Фокусирайте вниманието си в верните неща, а не в незабавните неща. Защото в един миг всички ще се чудим, „ за какво е толкоз невероятно да се направи всичко това? ” И отговорът е необикновено елементарен: ние вършим прекалено много от неверните неща.

Няколко проучвания са посочили, че хората в никакъв случай не са толкоз продуктивни, когато работят повече часове. Вместо това, ще станем по-продуктивни, когато следваме деликатно проектите, които наблюдават основните цели и значими събития. Така че, в случай че желаете да бъдете по-успешни, по-малко обезпокоени и доста щастливи в края на всеки ден правете нещата ефикасни, а не просто тъй като би трябвало да се създадат.

Когато си в положение да направиш нещо добре, направи го по верния метод. Мисля, че това е един от най-често срещаните проблеми за ръководство на времето; прекомерно постоянно гурутата на продуктивността се концентрират върху това по какъв начин да създадем нещата бързо, само че по-голямата част от нещата, които хората вършат бързо не са толкоз ефикасни за всички.

Последни думи

Голямото утро не е нещо, което се случва вълшебен – то се основава умишлено.

Не е наложително да прилагате всички тези хрумвания, само че аз ви провокирам да опитате една или две и да усетите по какъв начин вашата заран ще се усъвършенства.

Харесва ли ви по какъв начин стартирате вашата заран? Какво е това, което ви оказва помощ да стартирате с настройка деня си? Споделете вашите хрумвания за вдъхновяващо и продуктивно начало на деня като оставите коментар по-долу.

Инфо: http://evolife.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР