Сутринта е много важна част от нашето ежедневие по простата

...
Сутринта е много важна част от нашето ежедневие по простата
Коментари Харесай

6 неща, които не се правят веднага след събуждане сутринта

Сутринта е доста значима част от нашето всекидневие по простата причина, че от това по какъв начин я стартираме ще даде звук нормално и на целия ни ден. Ако започнете без сила и дните ви са непродуктивни, може би вършиме една от седемте утринни неточности.

Ето кои са те и по какъв начин да ги избегнете.

1. Не се опитвайте да поспите „ още малко “
Специалистите в региона на съня настояват, че отлагането с нова тревога на смарт телефона нашето пробуждане не е добра концепция. Всеки път, когато натиснете „ сънливост “ и заспите още веднъж, навлизате в цикъл на сън, който няма да можете да завършите. Затова, когато се разсъните, се чувствате още по-уморени и мързеливи.

2. Не оставайте свити в завивките
Когато се разсъните, разтегнете краката и ръцете си, още преди да сте станали от леглото. Колкото повече се разтягате, толкоз уверени и щастливи ще се чувствате денем. Хората, които се разсънват свити като котка, нормално са по-стресирани и сънливи денем.

3. Не започвайте деня с регулиране на пощата
Проверяването на имейли незабавно щом се разсъните ви разсейва от значимите задания, които би трябвало да свършите. Фокусирайте се върху продуктивните дейности вместо просто да превъртате входящите известия.

4. Не оставяйте леглото неоправено
Колкото и невероятно да наподобява, оправянето на леглото заран усилва продуктивността ви през останалата част от деня. Освен това този значим табиет е първата стъпка към построяването и задържането на още потребни привички.

5. Не се събуждайте в тъмното
Вътрешният часовник на тялото ни е сензитивен към светлина и мрак. Ако се събуждате на слаба светлина, ще бъдете по-сънени. Дръпнете щорите и в случай че на открито е още мрачно, включете задоволително мощна лампа.

6. Навиците са всичко
Според учените волята ни е стеснен запас и в случай че го изразходваме за дребни неща, които удължават сутрините, ще имате по-малко сила денем. Фокусирайте се върху това да се приготвите и създайте поредност от привички, която може да изпълнявате „ на автопилот “ заран, с цел да запазите запасите си от воля за останалата част от деня.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР