Сутрин, ранно лято, кафе, аз и ти - нима има

...
Сутрин, ранно лято, кафе, аз и ти - нима има
Коментари Харесай

Любов, гореща и небрежна, като юнски следобед

Сутрин, ранно лято, кафе, аз и ти - белким има по-добро изложение на щастието? Всичко, което желая, е постоянно да бъде по този начин, постоянно да бъдем такива.

Аз да съм мързелива и мързелива като котката на село, да се простирам на дивана, да диря слънчевите петна по килима, да мъркам, до момента в който нежно изследваш тялото ми с пръсти.

Ще нося бяла рокля, краката ми ще са боси, пръстите ми ще са лакирани в алено. Ти ще дойдеш при мен със своя прелестен безоблачен тен, ще ухаеш на прясно окосена трева и на фантазии.

 двойка обич лято Thinkstock

Русите ми коси ще те чакат, с цел да вплетеш пръсти в тях, да сложиш алено червен мак зад ухото ми и да ми прошепнеш, че си откраднал кошница с череши от съседския двор.

После ще се смеем дълго, ще играем на гоненица из остарялата къща, ще си ударя дребното пръстче в някой предел, а ти ще го целунеш, с цел да ми мине по-бързо. Ще бъдем още веднъж деца, седнали на двора, поделящи си топъл самун, сирене и розови домати.

 двойка обич лято Thinkstock

Лозата ще ни пази от жаркото следобедно слънце, от мухите и от неприятните погледи. А под нея двамата с теб ще откриваме нови светове, ще късаме маргаритки и ще се опитваме да познаем кой отенък на синьото се крие в очите ни.

После ще се свечери, щурците ще запеят, ще ми стане хладно, а ти ще ме стоплиш с ръцете си и с обещанията си, че това юнско лято ще продължи постоянно. Ще ми посвириш на онази остаряла, не добре настроена китара, аз ще пея извънредно подправено и ще ми запушваш устата с целувки. Сетне ще палим пожари, само че единствено в душите си, ще целуваме божурите, ще си измисляме светове, цялостни с лета и пойни птици.

 двойка обич лято Thinkstock

И ще се обичаме. Ще се обичаме сладко, черешово, малиново. Ще се обичаме остро, анасоново и някак облачно. Ще се обичаме като в приказка от някоя пожълтяла страница. Ще се обичаме и бавно, като първа дъждовна капчица, спускаща се по прозореца.

Ето такава би трябвало да бъде любовта - гореща като юнски следобяд, небрежна като първите летни дни, вкусна като любеница, чакана и толкоз бленувана.

И тъй като е лято, вижте по какъв начин да се погрижите за кожата си с л юбов >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР