Сутрин, обед и вечер чувате и от политици, и от

...
Сутрин, обед и вечер чувате и от политици, и от
Коментари Харесай

Йотова: Резултатът от местните избори ще предопредели дали правителството ще продължи да съществува

Сутрин, обед и вечер чувате и от политици, и от народни представители, от разнообразни политолози, че значително резултатът от локалните избори ще предопредели дали оттук насетне ще продължи съществуването на това държавно управление или не. Аз не съм склонна да пресилвам смисъла на локалните избори тъкмо в тази посока. Конституцията повелява същинско разделяне на управляващите, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред Българска телеграфна агенция в Троян. 

По думите ѝ не би трябвало да се смесват локалните избори с бъдещето на държавното управление. " Нека да не ги смесваме нещата. Нека да оставим хората фактически да преценяват най-добре и да изберат своите представители в локалната власт и кметовете. А що се отнася до държавното управление, техните проблеми са доста по-големи, по-неразрешими с днешна дата и в случай че в този момент някой счита, че локалните избори могат да му послужат като опрощение, си е направил неверно сметката ", добави Йотова.

Тя дефинира локалните избори като най-важните избори за България, тъй като „ всички проблеми, които хората имат, първо опират до кмета, до общинския съвет и по тази причина споделяме, че тези избори са значително и мажоритарни “. 

Йотова добави, че президентската институция стои зад локалната власт. „ Наше е желанието да има смяна в законодателната уредба, тъй че да има още по-сериозна децентрализация на общините и огромна част от налозите да остават в общините, с цел да могат фактически локалните администрации да си развиват градовете, районите и цели области “, сподели още вицепрезидентът. 

Тя прикани българските жители за интензивно присъединяване в локалните избори, тъй като от това зависи развиването на градовете, селата и на България като цяло.

Илияна Йотова взе участие в откриването на 30-ото издание на Българския фестивал на сливата в Троян.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР