Сутрешната сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна: -

...
Сутрешната сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна:
-
Коментари Харесай

В Херсон руската армия се готви за улични боеве

Сутрешната сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна:

- Атаките на въоръжените сили на РФ са отбити в регионите на обитаемоте места Ямпол, Андреевка, Красногоровка, Маринка, Павловка, Водяне, Новомихайловка в Донецка област и Белогоровка в Луганска област.

- В Лисичанск е разрушена дивизия от батальона Ахмат. Загубите възлизат на над 30 убити и до 15 ранени.

- В Херсон военнослужещи от въоръжените сили на РФ, облечени в цивилни облекла, заемат пространствата на цивилни и укрепват позициите си вътре за водене на улични боеве. В същото време съветските публицисти възнамеряват да снимат видеоматериали в града по тематиката за хипотетичното заличаване на цивилно население от украинските сили за защита.

- Авиацията на Въоръжените сили на Украйна е нанесла 22 удара през миналото денонощие. Поразени са 20 региона на концентриране на персонален състав, въоръжение и военна техника, както и 2 позиции на средствата за Противовъздушна отбрана на въоръжените сили на РФ. Подразделенията за Противовъздушна отбрана на въоръжените сили на Украйна смъкнаха 5 БПЛА.

- През миналото денонощие ракетните войски и артилерия поразиха 2 командни пункта, 8 региона на концентриране на жива мощ, въоръжение и военна техника, склад за муниции, станция за радиоелектронна битка и други значими военни обекти на въоръжените сили на РФ.

Източник: ВОЙНА 2022

Бесарабски фронт
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР