Суши са причинили смъртта на 650 хиляди души по света

...
Суши са причинили смъртта на 650 хиляди души по света
Коментари Харесай

Сушите са причинили смъртта на 650 хиляди души за последните 50 години, а бурите – на 577 хиляди

Суши са предизвикали гибелта на 650 хиляди души по света през последния половин век, а повече от 577 хиляди души на Земята са починали по време на стихии. Тези данни бяха оповестени в петък от Световната метеорологична организация (СМО), профилирана организация на Организация на обединените нации, предава ТАСС.

„ От 10-те най-големи бедствия, най-големият брой смъртни случаи през последните 50 години са породени от суша (650 000 смъртни случая), стихии (577 232), наводнения (58 700) и рискови температури (55 736) “, означават от СМО, цитирайки информация, която ще бъде отразена в септемврийския отчет за смъртността и икономическите вреди, свързани с климата, времето и водите (1970-2019 г.), добавя организация Фокус.
 Бразилия може да пострада от дефицит на ток Бразилия може да пострада от дефицит на ток
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро призна, че Бразилия може да се сблъска със сериозен проблем с енергийните доставки през последващи...

Що се отнася до икономическите вреди, породени от бедствия, то в първата десетка влизат бурите (521 милиарда долара) и наводненията (115 милиарда долара). Бедствията, свързани с климата, времето и водата, съставляват 45% от всички смъртни случаи и 74% от общите стопански вреди, свързани с бедствия.

„ Рисковете, свързани с времето, климата и водите, стават все по-чести и по-интензивни заради изменението на климата “, сподели генералният секретар на СМО Петери Таалас. По-специално, „ интервалите на значителни превалявания от ден на ден носят отпечатъка от изменението на климата “, сподели той. Затоплящата се атмосфера задържа повече влага, което води до увеличение на преваляванията по време на стихии и усилва риска от наводнения, съобщи ръководителят на СМО.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР