Суши бар в центъра на Уелингтън се оплака, че двойка

...
Суши бар в центъра на Уелингтън се оплака, че двойка
Коментари Харесай

Сини пингвини нападнаха суши бар въпреки предупреждение от полицията

Суши бар в центъра на Уелингтън се оплака, че двойка сини пингвини са го харесали и за повторно са се настанили зад него, заяви в. " Дейли остарял ".

Собствениците на бара са видели птиците, когато са отваряли сутринта и са повикали полиция. Специалисти са ги заловили и са ги пуснали в пристанището.

" Клатушкащите се вагабонти ", както ги назова полицията, обаче са се върнали до бара още същия ден. След второто им залавяне доброволци са им създали гнездо с трева и пера в кутия, само че птиците не са се задържали в него.

Възможно е двата пингвина да са харесали вентилационните шахти на суши бара, тъй като там е прелестно топло.

Природозащитниците се притесняват пингвините да не бъдат прегазени от автомобил, съобщи ДПА. Шофьорите са предизвестени да карат постепенно в региона.

Специалистите не са обезпокоени от бягството на пингвините от " гнездото ", тъй като те би трябвало да влязат за храна във водата.

Усилията на природозащитниците дават резултат и броят на сините пингвини към пристанището на Уелингтън се усилва. Затова и някои " авантюристи " търсят нови места за гнездене, изясни биологът Греъм Тейлър. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР