Сушените люти чушки са чудесен начин да добавим пикантност към

...
Сушените люти чушки са чудесен начин да добавим пикантност към
Коментари Харесай

Защо да махаме семките на сушените люти чушки

Сушените люти чушки са превъзходен метод да прибавим пикантност към всяко ядене. Те могат да бъдат и отлична добавка за подобряването на усета на яхнии, супи, доматени сосове и други Съществуват редица разновидности на сушени люти чушки, само че някои от най-често срещаните са анчо, гуахильо, мулато и чипотле.
 Лютите чушки, постоянната им консумация и изгодите от нея
Лютото пази сърцето крепко

Колко тъкмо ни би трябвало

В мексиканската кухня зеленчукът постоянно участва като съществена съставна част в храни като моле, сосове, шоколад. Анчо и мулато, дружно с чушките пасиля, даже се назовават ​​ " Светата троица " на мексиканските сушени люти чушки, написа Diversivore.

Сушените люти чушки са универсална съставна част, която може да се употребява и за подправяне на маринати или за пълнежи с месо, сирене или зеленчуци, в жанр чиле рейено. Каквото и да изберем да вършим с тях, не трябва да забравяме да отстраним семките.
 Снимка 584199

Често срещано неправилно разбиране е, че чушките извличат пикантността си от семките. Това парещо чувство идва от капсаицина - химикалът, който е виновен за изпотяването и болката при ястие на пикантни храни, съгласно Chili Pepper Madness.
 NASA, Международната галактическа станция и какво си отгледаха астронавтите
Първите люти чушки, отгледани в Космоса

Как ги оползотвориха на МКС

Семките освен не са източникът на огъня, само че даже имат горчив усет, който някои хора намират за неприветлив и който може да скапе усета на избрани предписания. Затова е най-добре да отстраним семената преди готвене, в случай че не желаеме да развалим усета на ястието си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР