Сушенето на мокър iPhone не трябва да се прави с

...
Сушенето на мокър iPhone не трябва да се прави с
Коментари Харесай

Apple не препоръчва сушене на iPhone с ориз


Сушенето на влажен iPhone не би трябвало да се прави с участ, нагряване и сбит въздух
(снимка: CC0 Public Domain)

Ако в миналото ви се е случвало смарт телефонът ви да се намокри, евентуално сте чули съвета да го изключете и поставите в ориз, за да изсъхне. Но съгласно Apple, това общоприето решение в действителност е рисково и може да повреди вашия iPhone.

Статия в уеб страницата за поддръжка на компанията гласи, че фините оризови частици могат да повредят вътрешното наличие на iPhone. Друга страница на уеб страницата, оповестена по-рано тази година, предлага вместо това да оставите телефона да изсъхне самичък.

Функцията за „ предизвестие за разкриване на течност ” на iPhone, която може да се появи на телефони, започващи с iPhone XS и XR, ви разрешава неотложно да идентифицирате казуса. Ако това се случи, ще се появи предизвестие, че е открита течност и устройството няма да се зарежда.
още по темата
Основната цел на това предизвестие е да уведоми потребителите, че не могат да зареждат устройството си и да се опитат да го предпазят от щета. Зареждането на мокро устройство може да повреди конектора или кабела, евентуално причинявайки проблеми както за iPhone, по този начин и за всеки аксесоар, обвързван към смарт телефона.

Вместо това Apple поучава потребителите да изключат своя влажен iPhone и да извадят другия завършек на всеки кабел. Смартфонът не би трябвало да се включва още веднъж, до момента в който всичко не изсъхне, макар че Apple дава алтернатива за анулация на това заключване при незабавни случаи.

Освен с ориз притежателите на мокри телефони не би трябвало да сушат устройството благодарение на външен източник на топлота или сбит въздух. Също по този начин Apple поучава потребителите да не слагат външни предмети в конектора за източване на водата. Вместо това смарт телефонът може да се плъзне по ръката, с цел да изтече непотребната течност.

След това iPhone би трябвало да се сложи на изсъхнало място със слаб въздушен поток най-малко 30 минути, до момента в който Apple ви подкани да опитате още веднъж да заредите телефона си. Ако предизвестието се появи още веднъж, смарт телефонът може към момента да е мокър и би трябвало да се остави да изсъхне още малко.

Apple отбелязва, че предизвестие за мокро устройство от време на време може да се появи на смарт телефони, които в действителност не са мокри. Ако това се случи, вашият телефон или аксесоар може да се повреди и Apple предлага да се свържете с техническата поддръжка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР