Сушата в САЩ вдига цената на памука до 10-годишен максимум

...
Сушата в САЩ вдига цената на памука до 10-годишен максимум
Коментари Харесай

И памукът поскъпна, текстилът ще го последва

Сушата в Съединени американски щати подвига цената на памука до 10-годишен най-много

Продължителната суша в някои централни региони на Съединени американски щати докара до скок на цената на памука до над 10-годишен най-много от 1,3171 $ за фунт (около 453 грама), съобщи Франс прес.

Това е със 7 % повече от края на предходната седмица и с близо 50 на 100 над цената от средата на септември. За финален път памукът се е търгувал над такава цена през юли 2011 година

В Северозападен Тексас, където се създават към 40 % от американския памук, от началото на януари има необикновена липса на превалявания. Сушата оказва напън над пазара, който към този момент е напрегнат поради засиленото търсене на памучен текстил, обвързвано с пандемията, защото хората прекарват повече време вкъщи. Освен това Китай, който е максимален производител и вносител в света, мощна е нараснал търсенето. Друга причина е скокът на цените на пестицидите, постоянно употребявани при развъждането на памук, които се създават от петролни артикули. А цените на черното злато хвърчат.

Високите цени на памука могат да доведат до увеличение на площите за развъждането на тази просвета в Съединени американски щати, само че скъпите пестициди ще лимитират това разгръщане, означават търговци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР