Сушата унищожава храна, достатъчна да изхрани за една година 81

...
Сушата унищожава храна, достатъчна да изхрани за една година 81
Коментари Харесай

Сушата унищожава храна за 81 млн. души всяка година

Сушата унищожава храна, задоволителна да изхрани за една година 81 милиона души или колкото е популацията на Германия. Това заяви през днешния ден Световната банка, представена от Ройтерс. Макар наводненията да притеглят вниманието на медиите и да предизвикат бързо разпределяне на помощ, сушата постоянно има " шокиращо огромни и неведнъж скрити " последствия, които могат да продължат с генерации, се показва в отчета, показва Българска телеграфна агенция.

Щетите са човешки и стопански, акцентира Световната банка. Момичетата в селските региони на Африка, родени в интервали на суша, е по-вероятно да израснат небогати и гладуващи, да бъдат по-слабо образовани, по-наплашени, да бъдат омъжвани по-млади, да раждат бебета с ниско тегло и да имат повече деца.

При суша също по този начин има по-голяма възможност фермерите да унищожават дървета, с цел да отглеждат повече посеви. Горите поемат и съхраняват въглерода и способстват за контролиране на водния цикъл, тъй че изсичането им ускорява климатичните промени и утежнява дефицита на вода, отбелязва водещият създател на отчета.

Последиците са толкоз тежки, че страните би трябвало да разработят някаква форма на запаси или застраховки за суша, тъй че да могат да защитят селските фамилии от изпадане във все по-голяма беднотия. Градовете, които са икономическите мотори за множеството страни, също не са защитени от сушата. Всъщност съгласно СБ икономическите последствия на сушата за бизнеса в градовете са четири пъти по-тежки от тези на наводненията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР