Сушата е основният виновник за загубата на реколта в Китай,

...
Сушата е основният виновник за загубата на реколта в Китай,
Коментари Харесай

Горещата вълна в Китай унищожава земеделската реколта

Сушата е главният провинен за загубата на годишна продукция в Китай, а сега обстановката се утежнява още повече поради изменението на климата и редуващите се рекордни жеги и поройни дъждове. В началото на юли управляващите предизвестиха, че високите температури евентуално ще обиден съществено производството на съществени култури за страната като ориз и памук, а реколтата от царевица евентуално ще намалее с 30% през тази година.

В тази обстановка локалните управляващи трябваше да формулират характерни ограничения за оценка и справяне с вредите, да отклонят водата там, където е нужна, и " деликатно да употребяват всеки кубик ".

В битката против сушата бяха впрегнати и ракети, генериращи дъжд. Фермерите от засегнатите от сушата райони, които към този момент са употребявали технологията обаче споделят, че изкуствено провокираният дъжд не е задоволителен, с цел да избави реколтата им.
 Напукани автомагистрали и летищни писти: пътищата по света не устоят на по-горещия климат
Напукани автомагистрали и летищни писти: пътищата по света не устоят на по-горещия климат

Западна Европа изпадна в транспортен безпорядък това лято

Сонг Кайксионг, който отглежда сорго, ориз, царевица и соя в планински регион в Съчуан, изясни, че локалното държавно управление е употребило неестествен дъжд към този момент два пъти през последния месец. Но той остава черноглед за резултата и предвижда, че неговото произвеждане на ориз може да спадне с 30% до 40%.

" Не става въпрос дали могат да бъдат продадени или не, просто няма продукция... царевицата, която оцелява в този момент, няма зърна, а соята няма шушулки ", сподели Сонг пред Sixth Tone.

Анализаторите са на мнение, че спирането на производството на култури в Китай ще има вълнообразен резултат във веригата на доставки и ще засегне изхранването на добитъка. По-рано тази година блокирането поради COVID-19 в елементи от Китай към този момент навреди на плантациите и производството на царевица в огромни селскостопански центрове като североизточната провинция Джилин.

Прекъсванията към този момент подвигнаха цените на някои хранителни артикули. Листните зеленчуци, в това число броколи и бок чой, към този момент са поскъпнали с сред 10% и 30% в огромните супермаркети в Чънду.
 Цените на памука скачат на фона на най-ниската годишна продукция от 10 години насам в Съединени американски щати
Цените на памука скачат на фона на най-ниската годишна продукция от 10 години насам в Съединени американски щати

Високите температури и лимитираните превалявания това лято засегнаха съществено земеделската земя

За да облекчи загубите в селското стопанство, Министерството на финансите на Китай отпусна в средата на август 300 милиона юана за помощ при бедствия на 13 провинции, в това число Съчуан. Парите ще бъдат употребявани за закупуване на семена, пестициди и други материали, до момента в който управляващите в Съчуан упорстват за селскостопанска застраховка, с цел да оказват помощ на фермерите да предявят искове за загуби на годишна продукция.

Междувременно провинциалната метеорологична работа предвижда дъжд и обособени гръмотевични стихии за няколко места в Съчуан. Органите за попречване на наводнения обаче предизвестиха градовете за евентуални неочаквани наводнения, защото изсъхналата земя няма способността да всмуква вода и е по-уязвима при наводнения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР