Суровият петрол поскъпва леко, след като във вторник поевтиня до

...
Суровият петрол поскъпва леко, след като във вторник поевтиня до
Коментари Харесай

Допълнителното предлагане на петрол от Иран може да окаже по-голям натиск върху цените

Суровият нефт нараства леко, откакто във вторник поевтиня до най-ниската стойност от над 6 месеца заради възможното увеличение на добива от Иран и макар отрицателните вероятности за международния стопански напредък, предава Bloomberg.

West Texas Intermediate се търгува за към 87 $ за барел, като през предходните 3 сесии загуби над 8% от цената си. През последните дни дълго проточилите се договаряния за възкръсване на нуклеарната договорка с Иран означиха прогрес, като Европейски Съюз направи дефинитивно съглашение за нейното избавяне. Но анализатори от Goldman Sachs Group Inc. настояват, че наново подписване на договорката е малко евентуално в кратковременен проект.

„ Общите настройки на пазара към решение на въпроса с нуклеарната договорка са отрицателни, а опасенията свързани с търсенето остават, “ споделя Уорън Патерсън, началник на отдел суровинна тактика в ING Groep NV в Сингапур.

Администрацията на Байдън обмисля отговора на Иран на предлагането на Европейски Съюз, като чиновници от двете страни на Атлантика алармират за опцията да се появи договорка след повече от година несполучливи договаряния. Въпреки че от Goldman Sachs остават скептични, те плануват, че иранският рандеман може да нарасне с към 1 милион барела дневно, в случай че бъде реализирано съглашение

Допълнителното предложение може да окаже по-голям напън върху цените, защото опасенията по отношение на икономическото закъснение замъгляват вероятностите за търсенето. Времевите спредове са се стеснили доста, сигнализирайки за намаляване на дефицита на пазарите на недопечен нефт.

Петролът към момента е по-скъп с към 16% по отношение на началото на годината и Международната организация по енергетика остава оптимистична във връзка с вероятностите за напредък на търсенето, защото растящите цени на природния газ подтикват по-голямото потребление на недопечен нефт.

Швеция стана следващата страна, която ще разчита на нефт за произвеждане на сила в опит да понижи разноските за нейното произвеждане.

Силните горещи талази от Китай до Европа и Съединени американски щати също натоварват електрическите мрежи и попречват доставката на артикули, защото реките спадат до рекордно ниски равнища. На доста места бяха издадени препоръки за икономисване на сила, защото районите не съумяват да отговорят на търсенето през лятото, което може да е въведения към енергийна рецесия през зимата.

Междувременно Американският петролен институт заяви, че за предходната седмица запасите от недопечен нефт са намалели с 448 000 барела, до момента в който запасите от бензин са се нараснали с повече от 4 милиона барела, съгласно човек, осведомен с цифрите. Правителствените данни би трябвало да бъдат показани по-късно в сряда.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР