Суровите мерки ще важат и за тези, причинили смърт, след

...
Суровите мерки ще важат и за тези, причинили смърт, след
Коментари Харесай

Доживотен затвор за убийците на пътя във Великобритания

Суровите ограничения ще важат и за тези, предизвикали гибел, откакто са карали в нетрезво положение - те ще се санкционират с пожизнен затвор .

В случаите, когато водачите са предизвикали гибелта на някого, в резултат на немарливост, говорене по телефона или пък каране с несъобразена скорост, законът ще преглежда това като ликвидиране , оповестява Би Би Си.

Законодателните промени ще важат за Англия, Уелс и Шотландия, само че не и за Северна Ирландия.

"Предвид сериозността на най-тежките случаи и страданието на околните на жертвите ние ще въведем най-тежките санкции за причиняването на гибел на пътя, които са съпоставими с наказванията, планувани за ликвидиране ", разкрива министърът на правораздаването Доминик Рааб.

Досега, оптималната присъда за причиняване на гибел в ПТП в Англия бе 5 години, а в случаите, в които са използвани алкохол или различен тип опиати - оптималната присъда бе 14 години.

След като измененията влязат в действие, оптималната присъда за породена заради немарливост гибел на пътя ще бъде пожизнен затвор. Предвидено е по-сурово наказване и за по-малко тежките случаи.

Скорошно изследване във Англия разкрива, че 70% от хората утвърждават подхванатите промени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР