Сурови суджуци пратиха петима ловци в болница с трихинелоза. По

...
Сурови суджуци пратиха петима ловци в болница с трихинелоза. По
Коментари Харесай

Сурови суджуци пратиха петима ловци в болница

Сурови суджуци пратиха петима ловци в болница с трихинелоза. По време на колективен лов дружинката от село Брежани, община Симитли, отстреляла четири свине. Заразата обаче не била хваната в точния момент, защото проучването на убитите животни било направено от техен прочут, евентуално ветеринар, който им споделил, че месото става за консумация.

„ Това е казус в историята на ловната дружинка на Брежани. Колегите постоянно са подхождали отговорно към месото, което добиват от диви прасета. Нямам информация по какъв начин е станало това нещо. Фактът, че има инфектирани хора, с признаци на трихинелоза, е притеснителен”, сподели пред " Нова телевизия " кметът на село Брежани Благой Стефанов.

Той дообясни, че месото, добито от диви свине, се употребява главно за изработката на суджуци и луканки и не минава през термична обработка.

„ Тази болест се предава единствено посредством месото и най-много посредством консумацията”, добави Стефанов. Кметът съобщи, че няма информация къде ловците са изследвали месото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР