Surbiton Trophy, осминафиналАнди Мъри – Гийс Броуер 7-6(4), 7-6(3)Анди Мъри

...
Surbiton Trophy, осминафиналАнди Мъри – Гийс Броуер 7-6(4), 7-6(3)Анди Мъри
Коментари Харесай

Мъри се нуждаеше от два тайбрека, но записа нов успех в Сърбитън


Surbiton Trophy, осминафинал

Анди Мъри – Гийс Броуер 7-6(4), 7-6(3)

Анди Мъри записа нова победа на Чалънджър шампионата в Сърбитън и доближи до четвъртфиналите след сложен триумф над 231-вия в ранглистата Гийс Броуер. Британецът по този начин и не съумя да пробие в първия сет, а във втория изоставаше с 2-4, само че в последна сметка опитът и класата му си проличаха и му помогнаха да избегне изненадващо проваляне от квалификанта.

Следващият конкурент на поставения под №1 Мъри ще бъде Брендън Накашима.

Трикратният „мейджър“ първенец пласира 12 аса и завоюва 81% от точките си на първи сервис (34/42), а различен фактор за триумфа му бе неговата доста по-висока ефикасност на ретур (32-17). И двамата осъществиха по един пробив, като Мъри го направи от седем опита (14%), до момента в който Броуер имаше четири благоприятни условия (25%).

Първият сет бе изцяло равносилен, като никой от двамата не съумя да осъществя пробив. Мъри пропиля четири брейкпойнта – два при 2-1 и още толкоз при 3-2, до момента в който Броуер имаше късмет при 5-5. В последна сметка се стигна до таойнрек, в който Мъри първи стигна до мини-пробив и поведе с 5-3. Броуерс понижи резултата, само че незабавно по-късно лидерът на схемата стигна до сетбол и не пропусна шанса си, спечелвайки сета със 7-6(4).

Мъри отрази два поредни брейкпойнта в четвъртия гейм на втория сет, само че малко по-късно Броуер осъществя първия пробив в мача и поведе с 4-2. Сервисът и бекхендът на британеца обаче започнаха да затрудняват доста по-сериозно неговия конкурент и той съумя да възвърне равенството. Мъри имаше опция да стигне до цялостен поврат, само че пропусна два шанса за пробив при 5-5.

Вторият сет също приключи с тайбрек, в който Мъри сподели доста повече самообладание във значимите моменти и стигна до три следващи мачбола. Броуер отрази първия, само че двукратният първенец на Уимбълдън не разреши на нидерландеца да заплаши водачеството му и завоюва със 7-6(4), 7-6(3).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР