Суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо прибави още един впечатляващ

...
Суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо прибави още един впечатляващ
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо - първият играч в историята с над 1000 мача в кариерата си без загуба

 Efbet2023 Horizontal
Суперзвездата на международния футбол Кристиано Роналдо прибави още един впечатляващ връх към богатата си визитка. Португалецът към този момент е първият състезател в историята с над 1000 мача зад тила си, в които не е допускал загуба. За достижението оповестиха от Международната федерация по футболна история и статистика.

То стана факт след последните две срещи за 38-годишния нападател, в които той записва победи със своя Ал-Насър.

Рекордът се трансформира в действителност след мача от Азиатската шампионска лига на 19 септември против Персеполис, извоюван с 2:0. Конкретният дуел на процедура бе под №1000 за португалеца без проваляне.

При последвалия дуел против Ал-Ахли три дни по-късно, извоюван с 4:3, петкратният притежател на " Златната топка " записа 1001-вия си мач без загуба.

По този метод Роналдо към този момент има 777 триумфа, 224 равенства и 182 загуби в професионалната си кариера. Той може да се похвали с 21 срещи без проваляне с екипа на Спортинг Лисабон, 284 с Манчестър (Юнайтед), 386 с Реал (Мадрид), 114 с Ювентус, 27 с сегашния си клуб и 168 с националния отбор на Португалия. През цялата си кариера петкратният притежател на „ Златната топка “ има 1183 изиграни мача, в които е осъществил 853 гола.

Роналдо е петкратен победител в Шампионската лига - един път с Манчестър (Юнайтед) и 4 пъти с Реал (Мадрид). Три пъти е ставал първенец на Англия с " алените дяволи ", два пъти е триумфирал с купата в Испания с " кралския клуб ", а един път е печелил и италианската Серия А с Ювентус. Най-големият му триумф с националната фланелка е триумфът на Евро 2016.

По-рано през годината Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS) разгласи, че Кристиано е подобрил и различен връх. Според нейната база данни португалецът има най-вече голове в разнообразни национални шампионати. 

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР