Суперзвездата на Португалия Кристиано Роналдо говори с медиите преди мачовете

...
Суперзвездата на Португалия Кристиано Роналдо говори с медиите преди мачовете
Коментари Харесай

CR7: Разбрах кои са истинските ми приятели

Суперзвездата на Португалия Кристиано Роналдо приказва с медиите преди мачовете на “мореплавателите ” с Лихтенщайн и Люксембург от старта на квалификациите за ЕВРО 2024. Той за пръв път разяснява обществено и несполучливия си втори интервал в Манчестър Юнайтед.

“Всички сме доста стимулирани. Това е нова глава, нова конструкция, нов треньор, с разнообразни хрумвания, само че надълбоко в себе си концепцията постоянно е една и съща - да спечелим и да изведем Португалия на най-високо равнище. Очакванията са огромни: да стартираме с вярна крачка, това е, което всички желаеме в тази акция ", стартира Роналдо, като акцентира, че не би трябвало да се изпада в еуфория, тъй като противникът се споделя Лихтенщайн.

" Винаги съм подготвен за всичко. Не става въпрос за една година, две или три: това са 20 години, откогато съм в Селесао! Винаги е горделивост да бъда тук. Да оказвам помощ на тима, да играя или да не играя, ще бъде неприятен отговор, в случай че кажа, че не съм тук, с цел да играя, само че постоянно почитам решенията на треньора ", добави Роналдо.

" Искам да бъда част от националния тим, до момента в който тук държат на мен. Дали желая да не преставам да въвеждам голове? Да, несъмнено. Искам и да стана играча с най-вече интернационалните мачове ", добави 38-годишният Роналдо, който към този момент е най-резултатният състезател в историята на всички национални тимове със своите 118 попадения.

При поява на терена в един от двата идни мача Роналдо ще излезе еднолично на върха и в класацията за най-вече изиграни срещи на национално равнище.

" Чувствам се благополучен, когато съм с националния тим. Чувствам тази повиквателна по същия метод, по който и първата. Не мисля за отричане, тъй като не желая да мятам бялата забрадка. Още мога да оказа помощ на този тим ", съобщи Роналдо.

Той приказва и за новия селекционер на Португалия Роберто Мартинес.

" Равносметката от първите няколко дни е доста позитивна. Всички ние, играчите, сме доста щастливи: тренировките са доста динамични. Самият треньор открива играта с нас, диалозите са бързи и динамични, щабът е с друг нрав. Усеща се смяна и това е добре. Хубаво е да има смяна. Тя се случва и това е позитивно. Трябва да мислим в дълготраен проект: нещата ще се оправят! Португалия, с това потомство, може да желае да завоюва доста неща ", акцентира Кристиано Роналдо.

Футболистът е позитивно надъхан, че новият селекционер на Португалия е испанец.

“Децата ми са родени в Испания, те обичат да са там, изключително Кристиано-младши. Играл съм там дълги години с екипа на Реал Мадрид, разпознавам се с испанската просвета ”, сподели още той.

Роналдо разяснява и втория си престой в Англия.

“Манчестър Юнайтед? Когато сме на върха на планината, постоянно не виждаме какво има долу. Преминах през неприятен стадий от кариерата си, нямам проблеми да го призная. Но животът продължава.В този сложен миг разбрах кои са същинските другари ”, разяснява Роналдо.

Запитан за равнището на саудитската професионална лига, Кристиано отговори: “Саудитската лига не е като британската Висша лига, само че съм учуден от позитивното развиване там. Ако продължат с проекта, който желаят, през идващите години това ще бъде петата или шестата най-конкурентна лига в света ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР