Суперзвездата на Пари Сен Жермен - Лионел Меси е изиграл

...
Суперзвездата на Пари Сен Жермен - Лионел Меси е изиграл
Коментари Харесай

Лионел Меси генерирал приходи в размер на 700 милиона

Суперзвездата на Пари Сен Жермен - Лионел Меси е изиграл съществена роля за сериозните финансови приходи в касата на френския първенец. Според данните на „ El Economista “, аржентинецът е генерирал доходи в размер на 700 милиона евро за ПСЖ, които са постъпили в клубната каса посредством рекламни контракти.

След привличането на Меси през лятото на 2021-а година споразуменията с няколко световни марки като „ Dior “, „ Gorillas “, „ Crypto.com “, „ PlayBetR “, „ GOAT “, „ Smart Good Thins “, „ Volt “, „ Big Cola “, „ Sports Wate “ и „ Autohero “ са станали още по-изгодни за парижани, тъй като са донесли с 13% повече доходи на клуба, настояват от „ El Economista “. Договори, които преди неговото идване са били на стойност сред 3 и 5 милиона евро, са достигнали стойност сред 5 и 8 милиона евро. В допълнение Меси е докарал на клуба още 10 нови спонсора.

Продажбите на фланелки също са се нараснали, През последната година ПСЖ е продал над 1 милион фланелки на цена сред 90 и 160 евро. Повече от 60% от тях са на екипи с името и номера на Лионел Меси.

Парижани привлякоха Меси като свободен сътрудник, като аржентинецът подписа контракт за две години. В първата от тях той получи 30 милиона евро, а през втория сезон би трябвало да прибере 40 милиона. Увеличението на приходите от спонсорските контракти обаче сигурно освен компенсира разноските по привличането на суперзвездата, само че носи и значително доходи на клуба.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР