Суперзвездата на гимнастиката Симон Байлс продължи грандиозното си завръщане след

...
Суперзвездата на гимнастиката Симон Байлс продължи грандиозното си завръщане след
Коментари Харесай

Рекордьорката американска гимнастичка Симон Байлс спечели 21-ва световна титла

Суперзвездата на гимнастиката Симон Байлс продължи грандиозното си завръщане след двугодишна пауза, като завоюва своята 21-ва международна купа със злато в многобоя на международното състезание по гимнастика в Антверпен, Белгия.

Гимнастичката от Съединените щати се показа преобладаващо в петък, с цел да завоюва 58,399 точки и да си обезпечи купата пред защитаващата купата си Ребека Андраде от Бразилия (56,766), а съотборничката й от Съединени американски щати Шайли Джоунс взе бронз (56,332).

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Звездата на гимнастиката Симон Байлс ще се завърне в надпреварата Гимнастика: Симоне Байлс ослепява в първото съревнование след Олимпийските игри в Токио Симоне Байлс печели рекордното 8-мо място Титла на Съединени американски щати по гимнастика, десетилетие след първата ѝ Симон Байлс води женския тим на Съединени американски щати до международната купа по гимнастика завършек на списъка

Байлс получи най-хубав резултат на три от четирите уреда, като се изключи неравните ленти.

Байлс, която завоюва първата си международна купа в многобоя като 16-годишна в Антверпен преди десетилетие, в този момент има общо 27 международни медала – в това число 21 златни – и изведе женския тим на Съединени американски щати до седмия му поредна отборна купа в сряда.

Общо Байлс към този момент има 34 медала от международни шампионати и олимпийски игри, което я прави най-титулуваната гимнастичка в миналото – мъже или дами – на двете емблематични събития на спорта. Байлс също надмина върха на беларусина Виталий Шербо от общо 33 медала на олимпийски игри и международни шампионати.

„ Всъщност през днешния ден имах нещо в окото си, което не можах да извадя, заклевам се, че е правилно “, сподели тя пред кореспонденти.

„ Но бях прочувствена, тъй като преди 10 години завоювах първите си светове и в този момент сме още веднъж тук “, сподели Байлс за завръщането си в Антверпен, Белгия, където тя откри международната си ранглиста през 2013 година, спечелвайки четири медала, в това число две златни.

„ Това значи всичко за мен след всичко, което вложих, с цел да се върна на това място, с цел да се усещам комфортно и задоволително решително, с цел да се състезавам. “

С още два спортни дни всичко допуска, че сбирката от медали на Байлс ще бъде в допълнение обогатена, защото тя към момента има четири финала на уреди.

Байлс направи спиращо дъха завръщане в спорта след Олимпийските игри в Токио.

Пристигайки в Япония като огромния любимец с помощта на своите четири златни медала, извоювани пет години по-рано в Рио де Жанейро, Байлс се пречупи и се отдръпна от четири от петте финала, откакто страда от това, което в спорта е известно като „ twisties “ – краткотрайно умствено блокиране, при което гимнастичките губят чувството си за това къде се намират във въздуха.


Сега още веднъж на най-високо равнище, тексасецът се приготвя за Олимпийските игри в Париж, откакто се възползва от почивката си, с цел да се погрижи за психологичното си здраве.

„ Днес в действителност бях по-малко нервозен “, сподели Байлс.

„ Бях доста по-нервен за отборните финали, просто тъй като тогава се случи всичко [в Токио], тъй че бях малко травматизиран от това, тъй че през днешния ден се почувствах малко по-спокоен. Щастлива съм, че това свърши “, сподели тя.

Състезанието на Байлс продължава този уикенд с финалите на прескок и щанги за дами в събота и финалите на упражненията на греда и земя в неделя.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР