Суперзвездата на АржентинаЛионел Меси даде първото си интервю след спечелената

...
Суперзвездата на АржентинаЛионел Меси даде първото си интервю след спечелената
Коментари Харесай

Меси: Нямаше по-подходящ момент, в който да спечеля световната титла

Суперзвездата на АржентинаЛионел Меси даде първото си изявление след извоюваната международна купа от Мондиал 2022. Пред радио Urbana Play той приказва по разнообразни тематики, свързани с триумфа в Катар, като ви предлагаме някои от тях.

За мечтания трофей

На 18 декември всичко се промени за мен. Толкова доста си мечтаех за международната купа, желаех я през цялата си кариера и тя пристигна съвсем в края. Господ ми го беше подготвил. Нямаше по-подходящ миг от този. Същото важи и за Копа Америка. Благодаря Му всеки ден, няма какво повече да желая от Бог. Целувката към трофея преди да го подвигна? Купата ме повика и ми сподели: “Това е, ела и ме грабни, в този момент можеш да го направиш ”.

За страданието, през което е минал

След мача помахах на моето семейство, тъй като желаех да им кажа: “Това е, свърши се ” след толкоз време и премеждия с националния тим. Имах няколко изгубени финала. Винаги бях близо, само че трофеите не идваха. Толкова дълго време получавах толкоз доста рецензии отвред. Винаги съм желал да покажа какъв брой съм мощен, само че вътрешно доста страдах. Не толкоз за това, че не печелех, а поради несправедливите неща, които се споделяха за мен. Това е което ме дразнеше и нараняваше. А в този момент като че ли затворихме един цикъл. Спечелихме Копа Америка, а в този момент и Мондиала. Това е, няма какво повече да желаеме.

За жеста към Луис ван Гаал и думите към Ваут Вегхорст

Това беше непринудено. Знаех всичко, което той беше споделил преди мача. След като завърши всичко, си дадох сметка, че не ми харесва това, което се случи. Не ми хареса и това, което споделих на техния състезател. Но въпреки всичко това е миг на голямо напрежение и с доста нерви. Случи се много бързо, нямаш време да мислиш по какъв начин да реагираш.

За погледа към небето и прошепнатите думи преди шампионската дузпа

Не си припомням добре какво споделих, само че мисля, че говорех на Качете (прякора на Гонсало Монтиел - б.р.), който трябваше да стреля, да я вкара, с цел да не страдаме повече. Молех се на Бог както съм правил през целия ми живот.

За това дали Диего Марадона щеше да му връчи трофея, в случай че беше допустимо

Ако той беше на финала, щеше да ми връчи трофея. Тази фотография щеше да е доста приятна. Поне да беше съумял да види всичко това поради цялата му обич към националния тим и желанието му да се случат тези неща. Мисля, че както Диего, по този начин и още доста хора, които ме обичат от небето, са били мощни и окуражителни.

За това какво би споделил на 16-годишния Меси

Че го чака нещо извънредно, каквото не може да си показа. Че ще има страховит кариерен път с тежък миг, който ще би трябвало да преодолее. Но в никакъв случай да не се отхвърля от своята фантазия, тъй като в последна сметка ще получи най-желаната премия и ще има благополучен край както във филмите.

За големия брой получени известия след триумфа

След финала профилът ми в Инстаграм блокира поради броя известия, които бях получил. Имах над милион известия. Също по този начин моят Уатсап “замръзна ”. Започнах да давам отговор на роднините ми, само че това ми лиши няколко дни. Не съм целял да имам най-харесваната фотография в обществените мрежи, само че наподобява, че хората са желали да ме видят със международната купа. И до през днешния ден ми става прочувствено да виждам видеа в обществените мрежи за това, че сме международни първенци.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР