Суперяхта за 81 милиона долара, свързана с руски олигарх, отива

...
Суперяхта за 81 милиона долара, свързана с руски олигарх, отива
Коментари Харесай

Антигуа и Барбуда ще продаде на търг изоставена“ суперяхта за $81 милиона, свързана с руски олигарх


Суперяхта за 81 милиона $, обвързвана с съветски олигарх, отива на търг от държавното управление на Антигуа и Барбуда. Това се споделя в отчет на Business Insider.

Яхтата, начетена Alfa Nero е била изоставена във Фалмут Харбър, Антигуа, през февруари 2022 година, малко след началото на войната на Русия и Украйна. По думите на министъра на връзките Милфорд Никълъс яхтата може да се трансформира в заплаха, тъй като липсва поддръжка.

Министерството на финансите на Съединени американски щати свързва Alfa Nero с съветския олигарх Андрей Гуриев. Той беше глобен от Съединени американски щати през август от Обединеното кралство през април и от Европейски Съюз през март 2022 година

Гуриев е един от най-богатите хора в Русия с благосъстояние от 10,1 милиарда $, съгласно Bloomberg. Той основава водещата съветска химическа компания PhosAgro. Гуриев е служил в съветското държавно управление до 2013 година в Министерството на финансите. Обединеното кралство разказа Гуриев като " олигарх ", когато го глоби през април.
 Недекларирани до момента активи демонстрират, че Роман Абрамович има най-малко още 10 яхти
Недекларирани до момента активи демонстрират, че Роман Абрамович има най-малко още 10 яхти

Неговите притежания включват също 16 кораба и 10 самолета на обща стойност $1,6 милиарда

Яхтата Alfa Nero е дълга над 80 метра и може да побере 12 посетители в шест каюти и 28 души екипаж, съгласно Boat International. Яхтата разполага с плувен басейн и фитнес зала и други улеснения.

Правителството на Антигуа и Барбуда заяви, че Alfa Nero ще бъде продаден на търг, в случай че притежателят му не го изиска в границите на 10 дни след публикуването на обявата за продажба в медиите, съгласно отчета.

Според The Guardian Гуриев е отрекъл да е притежател на Alfa Nero.

Според изказване на Министерството на финансите яхтата Alfa Nero е " блокирана благосъстоятелност " на Гуриев и е купил яхтата за 120 милиона $ през 2014 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР