Суперталантът на Юсуф Мукоко от днес вече може да играе

...
Суперталантът на Юсуф Мукоко от днес вече може да играе
Коментари Харесай

Холанд: Мукоко е много по-добър от мен, когато бях на тази възраст

Суперталантът на Юсуф Мукоко от през днешния ден към този момент може да играе в професионалния футбол. На 20 ноември той става на 16 години, което му разрешава да играе в Бундеслигата. Футболният свят чака с неспокойствие да види изявите на вундеркинда измежду експертите. „ Мукоко е доста по-добър от мен, когато бях на тази възраст. Никога не съм виждал 15-годишно момче да играе толкоз добре “, показа сензацията.

„ Невероятно е, че момче на неговата възраст играе против противници, които са с две-три години по-големи от него и все пак вкарва толкоз доста попадения “, съобщи селекционерът на Германия Йоги Льов. „ Не знаеш дали играе с левия или с десния крайник, той е гибелен пред вратата “, сподели наставникът на Борусия Лусиен Фавър.

Още този уикенд може да го забележим в игра – против Херта. „ Жълто-черните “ гостуват в Берлин в събота от 21:30 часа. Още на 12 години той играе за юношите до 17 години, а на 14 към този момент е част от селекцията до 19 години. Мукоко има 127 гола в 84 мача в детско-юношеските обединения на вестфалци.
Бундеслига 8 кръг, събота 21 ноември  Херта 21:30предстои  Борусия Дортмунд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР