Суперталантът на Борусия Дортмунд - Ерлинг Холанд, предизвика редица дебати

Суперталантът на Борусия Дортмунд - Ерлинг Холанд, предизвика редица дебати ...

Видео на Ерлинг Холанд накара хората да се съмняват в качествата му


Суперталантът на Борусия Дортмунд - Ерлинг Холанд, предизвика редица дебати в социалните мрежи, след като от клуба му публикуваха видео с нереалистично негово изпълнение.

Норвежецът реди на точката за дузпата три топки една върху друга, след което с левия си крак ги праща една след една в закачена цел в горния ляв ъгъл на вратата. Въпросителни предизвиква не толкова точността на ударите му, колкото фактът, че три топки се задържат в идеален баланс дори след всеки един от изстрелите му.

Холанд безспорно е един от най-класните голмайстори и талантливи футболисти в съвременния футбол, но в света на физиката си има закони, които няма как да бъдат пренебрегнати.

Преди години имаше едно подобно видео на фамозния Роналдиньо. Бразилецът задържаше топката над земята в продължение на няколко секунди, като междувременно я пращаше с прецизни удари в горната греда на вратата. Той прати кълбото три пъти в стълба, а с лекота тя се връщаше при него, за да продължи с демонстрацията си. В последствие бе доказано, че видеото е манипулирано, за да се получи красивото изпълнение.

This is real, trust us
— Borussia Dortmund (@BlackYellow)

Източник: fakti.bg