Супермоделът Татяна Патиц, една от участничките в иконичното видео на

...
Супермоделът Татяна Патиц, една от участничките в иконичното видео на
Коментари Харесай

RIP: Почина един от легендарните супермодели на 90-те

Супермоделът Татяна Патиц, една от участничките в иконичното видео на Джордж Майкъл " Freedom'90 ", е умряла през вчерашния ден на 56-годишна възраст, заяви сътрудникът ѝ. Патиц дълго време се лекуваше от рак на гърдата и за жалост загуби борбата.

Родената в германия Патиц беше част от истинската група супермодели, които трансформираха света на модата в края на 80-те и началото на 90-те години. Тя, дружно с Наоми Кембъл, Синди Крауфорд, Линда Еванджелиста и други прекатурнаха с главата надолу визиите за хубост и женственост, преди андрогинният тип на Кейт Мос да завладее подиумите.

За пръв път излиза на стилния подиум на 17 на съревнование в Стокхолм, само че същинската популярност я застига след фотосесия с именития Питър Линдберг, който в действителност я изстрелва във висините.

Певецът Джордж Майкъл вижда нейна фотография в английския Vogue и незабавно я каства за видеото на " Freedom '90 " дружно със Синди Крауфорд, Линда Еванджелиста, Кристи Търлингтън и Наоми Кембъл. Останалото е история.

Според списание Vogue макар елитната професионална компания, която поддържа, Патиц постоянно е изглеждала отделена от другите супермодели.

" В хубостта на Патиц имаше прочут детайл на тайнственост, нещо в нежния овал на лицето ѝ и формата на очите, което говореше за хладнокръвие и пристрастеност ", написа списанието.

" Очарованието на Патиц беше женствено и познато, а не като на младо момиче с необятно отворени очи, а с подготовката си като артист тя беше мощ, с която трябваше да се преценяват ", се споделя в публикацията.

Родена в Хамбург, Патиц се реалокира с майка си (естонка) и татко си (германец) в дребен шведски град в ранна възраст. Пробивът ѝ в моделството идва през 1983 година, когато печели пътешестване до Париж и срочен контракт.

По-късно се открива в Калифорния, където през последните години е снимана към ранчото си край Санта Барбара със сина си Джона.

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР